Vadba za celo telo s kakovostnimi izdelki

Kadar se pogovarjamo o kakovostno oddelanem treningu, to pomeni, da so bili vključeni elementi, s katerimi dela več mišičnih skupin in celo telo. Na trgu obstajajo številne naprave, ki nam omogočajo opravljanje dejavnosti kar od doma ali zasebne telovadnice. Ena izmed številnih odličnih izdelkov je veslaška naprava za vadbo, ki pospeši srčni utrip in omogoči delovanje vseh telesnih mišic.

V kombinaciji s krožnimi vajami, ki jih lahko izvajate s pomočjo uteži, bo vaša dejavnost več kot odlična. Niste prepričani, če je veslaška naprava prava izbira za vas in vaš način treninga? Nič hudega, danes vam bomo razkrili njene prednosti in lastnosti, zaradi katerih jo boste zagotovo vključili v svoj naslednji trening.

Veslaška naprava za vadbo in njene prednosti

Če ste član kakšnega fitnes centra, veste, da tam ne manjka pripomoček, kot je veslaška naprava. Ta se je čez čas razvila in pridobila svojo podobo ravno zaradi svojega vpliva na telo. Ker samo veslanje spada med tako imenovane »garaške« športe kot tudi kolesarjenje, tek na smučeh in podobno, je danes že zelo razširjeno.

Katere so pa največje prednosti, ki jih omogoči ta vrsta športa?

Mit, da se veslaška naprava uporablja le za mišice rok, je napačen. Zakaj?

Ker s pomočjo le-te, deluje kar 75 % mišic nog ter do 35 % mišic zgornjega dela telesa. Ta način spodbuja mišično vzdržljivost ter zaradi potiskanja in vlečenja, spodbuja fiziološko prilagoditev, kar pomeni, da mišicam omogoča, da izvajajo trening brez večje utrujenosti.

Ob enem pa ponuja napredke in lastnosti:

  • spodbuja srčen utrip ter večjo porabo kalorij,
  • je primerna za različne stopnje kondicijske priprave,
  • odlična vadba za rehabilitacijo in okrevanje po poškodbah,
  • priporoča se ljudem v zgodnji fazi osteoartritisa,
  • povezava med umom in telesom, zaradi enakomernega gladkega giba,
  • omogoča odlično krepitev pljuč in srca.

Popestritev, ki jo nudi veslaška naprava s kombinacijo uteži, je odlična, saj tako obenem naredimo popolno aktivnost, ki krepi celotno telo in prav tako duha. Kakšne uteži pa uporabiti?

Uteži za odličen trening

Kadar ste na razcepu glede izbire uteži, naj vam svetujemo, da jih izberete glede na to, kakšno vrsto treninga izvajate. Torej če damo primer: če je vaša rutina cele roke, ramena, hrbtne mišice in zadnjico, lahko izberete palico z okroglimi utežmi ter z njo izvajate različne vrste telovadbe, ki je primerna za točno takšne in druge mišične skupine. Lahko trenirate hrbtne mišice z manjšimi in okroglimi ali pa vzamete uteži z ročko. Izbira je vaša, glede na želje ter udobje med izvajanjem različnih vaj.

Eden izmed redkih, pa vendar funkcionalnih izdelkov je tudi kettlebell, ki ima možnost priključka za ročke. Tako si lahko prosto in enostavno menjujete težavnost uteži in izvajate različne vrste vadbe.

Izberite si najljubšo vrsto in različne načine izvajanja telesne aktivnosti tako, da bo v skladu z vašim zdravjem, zmožnostjo in željami. Zagotavljamo vam, da vam bo z nekaj vztrajnosti in pravilnega načina, hitro uspelo priti do želenih rezultatov, boljše kondicije ter do odlične forme, brez kančka slabe vesti.