Deodorant prikrije neprijeten vonj

Na trgu je na voljo veliko različnih izdelkov, od katerih ima vsak svoje edinstvene prednosti. Toda kako vedeti, kateri deodorant je pravi za vas, ko jih je toliko na izbiro? Tukaj je nekaj stvari, ki jih morate upoštevati pri izbiri: upoštevajte svoj tip kože. Če imate občutljivo kožo, poiščite hipoalergeno možnost. Razmislite o tem, kakšen vonj imate najraje. Nekateri izdelki so brez vonja, drugi pa imajo lahek vonj. Deodorant se nanese na suho kožo in deluje tako, da prikrije bakterije, ki povzročajo neprijeten vonj. Odločite se, kako dolgo želite, da deodorant deluje. Nekatere formule zagotavljajo 24-urno zaščito, medtem ko je druge treba ponovno uporabljati pogosteje. Najboljši izdelek za vas je tisti, ki ustreza vašim potrebam in željam. Eksperimentirajte z različnimi formulami, dokler ne najdete popolnega za vas!

Krema za sončenje nudi ustrezno zaščito pred soncem

Večina ljudi misli, da se krema za sončenje samo nanese in nato lahko uživamo na soncu. Vendar pa je treba storiti še nekaj več, če želite biti ustrezno zaščiteni. Tukaj je nekaj nasvetov, kako jo pravilno nanesti: nanesite jo približno 15 minut pred odhodom na prosto. Tako boste imeli dovolj časa, da se krema za sončenje vpije v kožo. Uporabite jo toliko, da temeljito prekrijete vse izpostavljene dele kože, vključno z ušesi, nosom, ustnicami, vratom in rokami. Ponovno jo nanesite vsaki dve uri ali pogosteje, če plavate ali se močno znojite. Ne pozabite se ponovno namazati po brisanju z brisačo ali plavanju. Uporabljajte izdelek s faktorjem SPF 30 ali več. Tako boste najbolje zaščiteni pred škodljivimi sončnimi žarki. Izberite tako, ki vsebuje zaščito pred UVA in UVB žarki. Izogibajte se uporabi solarija, saj lahko povzročijo kožnega raka. Če je le mogoče, se zadržujte v senci, zlasti med 10. in 16. uro, ko so sončni žarki najmočnejši.

Naravni deodorant je bolj nežen do kože

Pri tej obliki morate vedeti nekaj stvari. Predvsem ne delujejo enako kot običajna oblike. Namesto prikrivanja vonja ali prekrivanja vonja z dišavo nevtralizirajo bakterije, ki povzročajo neprijeten vonj. To pomeni, da lahko traja nekoliko dlje, preden začnejo delovati, vendar so dolgoročno učinkovitejši. Naravni deodorant se nanese na suho kožo in je tudi bolj nežen do kože, kar je idealno, če imate občutljivo kožo ali ste nagnjeni k poškodbam kože pri britju. Imajo številne prednosti v primerjavi z običajnimi. Prvič, ne vsebujejo potencialno škodljivih kemikalij, kot sta aluminij in parabeni. Poleg tega običajno vsebujejo sestavine, ki so koristne za kožo, kot sta kokosovo olje ali karitejevo maslo. Veliko naravnih oblik ima tudi prijetnejši. Pogosto so okolju prijaznejši od običajnih, saj ne vsebujejo embalaže ali sestavin, ki jih je mogoče razpršiti.

Naravna krema za sončenje je primernejša

Obstaja veliko razlogov za izbiro naravne oblike namesto kemične. Naravna krema za sončenje je veliko bolj nežna za kožo. Ne vsebujejo ostrih kemikalij, ki lahko dražijo ali povzročajo težave s kožo. Naravna krema za sončenje je boljša tudi za okolje. Ne vsebujejo sintetičnih sestavin, ki bi lahko onesnažile zemljo ali vodne poti. So cenovno ugodnejše od kemičnih, saj niso polne sintetičnih sestavin, ki zvišujejo ceno. Ko boste naslednjič kupovali zaščito pred soncem, razmislite o naravni možnosti! To je lahko boljše za vašo kožo, okolje in denarnico.