Stevia je primerna za vse ljudi

Glede na to, da se stevia uvršča med prehranske dodatke, velja pogledati, za koga vse je stevia primerna in ali obstajajo morebiti kakšne bolezni, zaradi katerih se morajo bolniki temu sladilu izogibati. Najprej pa razčistimo to, da četudi se reče, da je to sladilo, da to ne pomeni, da je zdravju škodljivo, kar načeloma velja zanje, gre za naravno sladilo, ki ni zdravju nič škodljivo. Če boste kupili stevio pri podjetju Hiša zdravja, boste lahko opazili, da je čisto bel prah, katerega barva se dobi s posebnim postopkom. Spet pri drugih trgovcih pa je stevia čisto zelen prah, kar pomeni, da se listi samo zmleti in nič dodatno obdelani. Kot smo že v samem naslovu zapisali, je stevia primerna za čisto vse ljudi. Ampak!

Vedno ta ampak

Nič takega, ne ustrašite se. Stevia ni primerna samo za diabetike in še to samo v primeru, da je temu sladilu dodan maltodekstrin, saj se delež sladila zniža na le 3 %. Če kupite čisto stevio, pa je delež 100 %, zato le pazite, da tej rastlini morda ni dodan ta dodatek čisto po nepotrebnem. Največkrat boste tako mešanico opazili v primeru, ko je cena nerazumno nižja od ostale ponudbe.

Pazite: za koga pa je stevia priporočljiva

Zagotovo ne boste uganili, če tega podatka niste še nikjer zasledili. Dejansko je primerna za ljudi, ki imajo težave s prekomerno telesno težo, za ljudi s previsokim krvnim tlakom in krvnim sladkorjem. Za ostale pa je seveda tudi priporočljiva. Razlog, da je primerna tudi za diabetike je v tem, da je naše telo pravzaprav niti razume ne in je ne smatra kot sladkor. Dejansko jo bolj kot ne smatra za snov, ki je telo ne potrebuje in jo zato samo izloči.
Tako da dragi diabetiki, končno način, kako lahko tudi vi zaužijete kaj sladkega v življenju in ne le, da si lahko le obliznete prste ob drugih, le poiščite to iz Hiše zdravja.