Prava tehnika tiska za odlične rezultate

Katera je najboljša tehnika tiska za pripravo različnih tiskovin? Na to vprašanje preprosto ni pravega odgovora, saj imamo opravka z mnogimi dejavniki, ki vplivajo na izbiro prave rešitve. Pravzaprav bi lahko rekli, da je običajno najboljša rešitev ta, da izbir tehnike tiska prepustimo tiskarju, ki bo delo opravil. Seveda pa moramo že v izhodišču izbrati tiskarja, ki ima ustrezno ponudbo glede na naše zahteve.

Nekatera opravila so pri tiskanju zelo zahtevna, tudi če se na prvi pogled to morda ne zdi. Omenimo recimo tampotisk, ki se uporablja za tiskanje manjših motivov na različne materiale. To je idealna rešitev za tiskanje na razgibane površine in različne materiale, predvsem za pripravo promocijskih izdelkov, kot so razna pisala, USB ključki, obeski za ključe, vžigalniki in podobno. Tampotisk se pri tem odlično izkaže, a seveda zahteva pri tiskanju dovolj izkušenj in znanja, pa tudi ustrezno opremo. Da bi bil končni rezultat res dober, je treba torej izbrati zanesljivega ponudnika storitve. Čeprav tampotisk v končni fazi morda ponudi preprost motiv, je celoten postopek v ozadju lahko zahteven.

Podobno velja za druge tehnike, še posebej če pripravljamo tiskovine v večjih nakladah. To so recimo reklamni letaki in druga promocijska gradiva. Za takšne naloge se uporablja ofsetni tisk, ki je idealen za tiskanje v večjih nakladah. Reklamni letaki so običajno enaki ob vsakem odtisu, zato je ofsetni tisk zelo učinkovit in tudi zelo poceni, cena na odtis je pri večjih nakladah izjemno nizka. To pomeni, da bodo tudi reklamni letaki in podobni izdelki pri ponudniku, ki omogoča tiskanje s to tehniko, zelo ugodni.

Za druge projekte seveda izberemo druge tehnike. Priljubljen je digitalni tisk za natančno in kakovostno tiskanje v manjših nakladah. Za fotografije pridejo spet v poštev prav posebni tiskalniki. Dober tiskar lahko ponudi pravo rešitev glede na potrebe naročnika.