Motoristi, zaščitite svoja stopala in gležnje s primerno obutvijo!

Ste vedeli, da so poškodbe stopal, gležnjev in na sploh spodnjega dela nog med motoristi žal zelo, zelo pogoste? V nesrečah in pri padcih namreč pogosto pride do njihovih poškodb. Zaradi tega je primerna motoristična obutev bistvenega pomena! Njena glavna naloga je namreč zavarovanje vaših nog pred poškodbami. Zato mora biti izbrana motoristična obutev kakovostna in pri njej nikakor ne smete varčevati! Nikar se je tudi ne splača kupovati iz druge roke, ampak je najbolje kupiti novo, saj bo takšna vaše noge tudi zagotovo najbolje zaščitila!

Varna in lepa motoristična obutev

Motoristična obutev mora biti torej čim bolj kakovostna, saj bo le taka res varna. Pomembno je gledati, iz kakšnih materialov je narejena ter kakšno zaščito nudi. Vedeti je treba, da se v tem lahko posamezni modeli zelo razlikujejo, zato nikakor ni pomembno le, da so vam izbrani motoristični čevlji vizualno všeč, ampak je pomembno predvsem to, kako dobro zaščitijo vaše noge. Na srečo danes obstajajo raznoliki modeli, med katerimi vsakdo najde kaj za svoj okus. Tako je lahko vaša motoristična obutev varna in dobro zavaruje vaše noge, stopala in gležnje, hkrati pa je lahko tudi lepa.

Udobje med vožnjo z motorjem

Varnost mora biti seveda na prvem mestu, vendar pa je zelo pomembno tudi to, kako udobna je motoristična obutev, ki jo nosite. Če ta ne bo udobna, namreč ne le, da ne boste tako zelo uživali med vožnjo, ampak vas bodo vaši čevlji lahko motili celo tako zelo, da bo to slabo vplivalo na vašo koncentracijo in osredotočenost na vožnjo.

To pa vsekakor ni dobro, zato je zelo pomembno, da se med vožnjo z vašim motorjem počutite kar se da dobro, k čemur lahko uspešno pripomorejo tudi skrbno izbrana motoristična oblačila in čevlji. Da vam bo res udobno, pa je tako obleko kot obutev treba prilagoditi letnemu času in vremenu, saj vam bo sicer hitro prevroče, vas bo zazeblo, premočilo in tako dalje. Zato je dobro imeti poletni komplet in še enega takšnega za bolj mrzle in vetrovne dni v letu, da vam bo na motorju vedno čim bolj udobno.