Prednosti LED tehnologije osvetljevanja

V zadnjih nekaj letih je vedno večji poudarek na LED svetilih. Lahko jih zasledimo v mnogih novejših vozilih, žepnih svetilkah, osvetlitvi za hišo, industrijski rabi ipd. Temu je večinoma zaradi tega, ker imajo izredno učinkovito porabo energije ter se ne segrevajo. LED razsvetljava tako postaja standard po vsem svetu, saj ima mnogo prednosti pred klasičnimi svetili. Vedno bolj so tudi dostopne cene, kar pomeni, da je sedaj idealen čas za nadgradnjo naših klasičnih svetil.

LED je energijsko učinkovita rešitev

Tradicionalne žarnice so znane po tem, da dokaj hitro pregorijo. Poleg tega pa v svetlobo spremenijo samo 10% vse električne energije. LED luči pa spremenijo v svetlobo 90% vse električne energije in se zelo malo segrevajo. To pomeni, da v naši dnevni sobi, kuhinji, kopalnici in drugih prostorih je LED razsvetljava odlična rešitev.

Svetloba LED je tudi veliko močnejša in enakomerna, kar jo naredi primerno tudi za delo. Tako si lahko v naši delavnici ali garaži uredimo delovni prostor z LED razsvetljavo. Tako bomo prihranili tudi do 70% več električne energije, kar je dobro za okolje in za našo denarnico.

Dolga življenjska doba LED svetil

Ena izmed največjih prednosti LED svetil je ta, da imajo neverjetno dolgo življenjsko dobo. To jih naredi izredno praktične in zanesljiv za vsako uporabo. Zdržijo lahko od 22.000 do 55.000 ur delovanja. Tako presežejo življenjsko dobo klasičnih svetil tudi za 20-krat in več.

Ker se ne segrevajo tako močno, jih lahko imamo prižgane cel dan. Poleg tega pa porabijo malo električne energije, kar pomeni, da imamo lahko ponoči prižgane LED svetilke na hodniku, okoli hiše, kopalnici in povsod, kjer želimo imeti prostor razsvetljen.

Svetila, ki so odlična izbira za vse

Slaba lastnost klasičnih žarnic je ta, da sčasoma izgubijo svojo moč svetlobe, ki jo proizvajajo. LED svetila nimajo te lastnosti, saj ne izgubimo nobenih lastnosti pri delovanju. To je tudi razlog, da jih uporablja vedno več trgovin in prodajaln.

LED razsvetljava je tudi primerna za delovne prostore. Predvsem so uporabljena v pisarnah, saj ne utripajo in takoj pričnejo delovati s polno močjo. Novejše različice nam tudi omogočajo, da si prilagodimo moč svetlobe, ki se meri v Kelvinih. Tako imamo možnost nastavljanja toplote svetlobe, ki nam najbolj ugaja.

Odlično ponudbo LED svetil lahko zasledimo na spletni strani www.volino.hr. Na omenjeni strani imajo na voljo vsa možna svetila za dom, vrt in industrijsko rabo.