Kakovostne dvižne mize za aktivno delovno kulturo

Izbira pisarniškega pohištva pomembno vpliva na kakovost dela. Med najpomembnejše kose opreme za pisarne sodita miza in stol, ki morata biti zasnovana posebej za to delo. V zadnjih nekaj letih so v ospredju kakovostne dvižne mize, ki so izjemno pomemben del aktivne delovne kulture.

Dvižna miza vam omogoča izjemno natančno prilagoditev višine površine pri delu, in to glede na antropološke značilnosti uporabnika. Svoj položaj za mizo uporabnik lahko spreminja po potrebi skozi cel dan. Posledično s tem dobro razbremeni telo in ne nazadnje zmanjša tveganje za razvoj bolezni, ki so posledica dolgotrajnega sedenja. Najpomembneje pa je, da uporabnik dvižno mizo pravilno uporablja. V nasprotnem primeru mu ne bo dobro koristila niti najbolje izbrana dvižna miza.

Sedeče in stoječe delo za dvižno mizo

Uporabnik dvižne mize mora dobro poznati nastavitve za sedeče in stoječe delo. Višino dvižne mize mora nastaviti tako, da mu zagotavlja delo brez kakršnega napora in konstantnega premikanja. Najpogosteje uporabljeni predmeti pa morajo biti na delovni mizi postavljeni tako, da so lahko dosegljivi.

Višina dvižne mize vam mora zagotavljati, da so vaše podlakti vzporedno z mizo in približno pod kotom 90 stopinj, in sicer glede na vašo nadlakt. Glava, vrat in zapestje so ves čas v nevtralnem sproščenem položaju. Ključnega pomena je tudi ustrezna razdalja med očmi in monitorjem oziroma zaslonom računalnika. Najlaže jo boste določili kar s pomočjo dolžine svoje roke. Sicer pa naj bi bila tovrstna razdalja vsaj 40 centimetrov.

Nastavitev stola pri dvižni mizi

Ključno vlogo pri nastavitvi dvižne mize ima vsekakor tudi stol. Pri sedenju v prvi vrsti najprej poskrbite za kar se da dobro ledveno podporo hrbta in vratu. Višina stola vam mora omogočati, da so vaša stopala med sedenjem trdno na tleh. Če se vam zdi, da vaše noge med delom niso zadosti podprte, uporabite naslonjalo za noge.

Globina pisarniškega stola vam mora zagotavljati, da se vaša kolena lahko raztezajo čez rob sedeža. Stegna pa morajo biti vzporedna s tlemi.

Nakup dvižne mize

Ker je dvižna miza postala med uporabniki in iskalci kakovostnega pisarniškega pohištva tako zelo priljubljen kos, je na trgu posledično vse več proizvajalcev takšnih izdelkov. A pred nakupom pazite, kateremu proizvajalcu je najbolje zaupati.

Izogibajte se nakupu prepoceni dvižne mize, saj je velika verjetnost, da je ta manj kakovostna in svojega dela ne boste mogli tako učinkovito opravljati. Odlična rešitev je tudi naročanje dvižne mize po meri. Na spletu si lahko poiščete proizvajalca pohištva po meri, ki vam bo v kratkem času izdelal kakovostno dvižno mizo za najučinkovitejše pisarniško delo.