Za večjo varnost s pomočjo sodobne tehnologije

Poleg pametnih telefonov, televizorjev in športnih ur poznamo tudi pametne elektronske naprave, ki poskrbijo za varnost našega doma. Mednje spada tudi zvonec s kamero, pri čemer gre pravzaprav za pametni hišni domofon.

Deluje prek brezžične povezave in s pomočjo vgrajene zunanje varnostne kamere ob aktivaciji posname osebo, ki stoji pred vrati. Če bi radi izboljšali varnost svojega doma, je zvonec s kamero prava rešitev. Za ogled posameznih izdelkov in več informacij obiščite spletno stran Anker: https://www.anker.si/kategorija/eufy/security/video-zvonci/.

Za še boljši nadzor zunanjosti vaše hiše ali stanovanja bodo poskrbele kakovostne zunanje varnostne kamere, ki posnete video vsebine shranijo lokalno v vaš privatni oblak. Tudi te delujejo prek brezžične povezave, omogočajo pa tudi povezavo prek omrežij 4G in LTE.

Kako deluje zvonec s kamero?

Kot že omenjeno, deluje podobno kot navadni hišni domofon, le da je v tem primeru naprava povezana z uporabnikovim pametnim telefonom. Vsakič, ko se zvonec s kamero aktivira, samodejno posname obraz osebe, ki stoji pred vrati in takoj pošlje sporočilo v aplikacijo na telefonu. Omogočeno je dvosmerno zvočno komuniciranje.

Vzpostavljeni sistem uporablja dvojne zunanje varnostne kamere, ki omogočajo veliko boljši pogled od običajnih. Te imajo pogosto precej omejen pogled in ne omogočajo optimalne zaščite. Montaža je zelo enostavna, zvonec s kamero pa lahko povežete neodvisno od ostalih naprav oziroma ga lahko tudi priklopite k drugim podobnim izdelkom, če že imate vzpostavljen delujoči homebase.

Kaj vse vam omogoča?

Sodobni zvonec s kamero ima posebno funkcijo Delivery Guard, ki vas takoj obvesti v primeru prejetega paketa. Obenem boste vsakič, ko se nekdo približa vašemu paketu, prejeli opozorilo oziroma opomnik. Funkcija nadzora 2K HD lahko vsakega obiskovalca prepozna po podrobnostih. Vsakega obiskovalca, ki je izpostavljen sončni svetlobi, lahko zaradi visokega dinamičnega razpona vidi v popolni jasnosti.

Po zaslugi naprednih PIR in radarskih senzorjev gibanja naprava omogoča dvojno zaznavanje gibanja. Senzorji so namreč sposobni razlikovati med oddaljenimi in bližnjimi subjekti, s tem pa lahko za kar 95 odstotkov zmanjšajo aktiviranje lažnih alarmov.

Kakovostne zunanje varnostne kamere lahko povežete na solarni panel

Sodobni in pametni načini snemanja omogočajo še boljši nadzor okolice doma. Če imate večjo posest, ki bi jo radi pokrili s kamerami, to lahko naredite tudi z izbiro več različnih vrst. Za vsako lokacijo se tako lahko odločite za drugo vrsto zunanje varnostne kamere, saj vam omogočajo drugačne načine uporabe glede na teren.

Velika prednost je tudi ta, da najsodobnejši modeli pokrivajo vse telekomunikacijske operaterje v Sloveniji ter vam tako omogočajo, da si sami izberete operaterja. Če ne želite dostopati do oblaka in se tako izogniti nepotrebnim stroškom imate na voljo vgrajenih 8 GB lokalnega prostora. Tako lahko koristite možnost oddaljenega dostopa do shranjenih podatkov in brezplačnega ogleda vseh videoposnetkov.

V spletni trgovini Anker so vam na voljo zunanje varnostne kamere z vgrajenimi LED lučmi, ki se takoj aktivirajo ob zaznanem gibanju. Izbirate pa lahko tudi med različnimi načini povezave na omrežje. Poleg brezžične povezave vam določene sodobne naprave s podporo LTE omogočajo priključitev na solarni panel. Tako ste lahko povsem neodvisni od standardnih komunikacijskih in električnih priključkov.