Specializirana oprema za profesionalno čiščenje

Strokovnjaki pri čiščenju potrebujejo različne pripomočke, ki prinašajo različne prednosti. Če lahko doma praktično celo hišo očistimo z enim ali dvema pripomočkoma, ima profesionalni čistilni servis med svojo opremo kar nekaj posebnih pripomočkov, ki se najbolje obnesejo v vseh mogočih situacijah.

Čiščenje velikih površin

Za čiščenje velikih površin poskrbi dober pometalec tal, ki omogoča zelo preprosto čiščenje v takšnem primeru. Profesionalne naprave te vrste imajo lasten motor in jih lahko učinkovito upravljamo kot vozilo, kar pomeni, da ne bo niti čiščenje zelo velikih površin predstavljalo nikakršnih težav. Seveda pa je pometalec tal na voljo tudi v ročni izvedbi, kar je kot nalašč za tiste, ki želijo izkoristiti specifične prednosti takšne naprave, a nimajo velikih potreb glede površine.


Zanimivo pa je, da pometalec tal v večini primerov za domačo rabo sploh ne pride v poštev. Doma lahko vse preprosto postorimo kar z metlo, ki čisto zadošča tudi za redno čiščenje. Če bi se morali s tem opravilom ukvarjati vsak dan po več ur, pa bi bila situacija seveda čisto drugačna.

Čiščenje trdovratne umazanije

Profesionalci se srečujejo z vsemi vrstami umazanije. V mnogih primerih je pravi pripomoček parni čistilnik, ki velja za zelo univerzalno orodje. Parni čistilnik se namreč odlično izkaže pri trdovratni umazaniji, hkrati pa ni posebej nevaren za čiščenje občutljivih površin. Ta pripomoček lahko uporabljamo tudi za čiščenje zaprtih prostorov, celo tam, kjer je treba paziti, da se površine ne zmočijo. Seveda pa je tudi parni čistilnik na voljo v različnih izvedbah za vse mogoče potrebe, tudi za domače uporabnike.