Se splača izbrati električni invalidski voziček?

Invalidski vozički so vsekakor zelo dobrodošla pomoč v primeru težav z mobilnostjo. Če ne moremo hoditi sami, lahko na ta način takoj močno izboljšamo svoje možnosti za samostojno življenje, saj z vozičkom spet lahko opravljamo različne poti in sami poskrbimo za svoje opravke. Invalidski voziček uspešno zviša kakovost bivanja, še toliko bolj, če izberemo napreden voziček, pri katerem lahko izkoristimo še nekatere dodatne funkcije. Priljubljena izbira je električni invalidski voziček, ki ima lasten pogon in ga ni treba poganjati ročno.

Se splača izbrati tak voziček? Že takoj prepoznamo kar nekaj prednosti, predvsem seveda to, da električni invalidski voziček bistveno razširi naš doseg, saj brez težav premagujemo tudi večje razdalje na poti po raznih opravkih. Ne bo se treba naprezati, voziček povsem enostavno upravljamo, kar je izjemno dragocena rešitev za tiste, ki imajo še druge težave z mobilnostjo, ne le da ne morejo hoditi. Tako ima električni invalidski voziček več dobrih odlik, s katerimi brez težav upraviči izbiro.

Kdo bo uporabljal električni invalidski voziček?

Omenjene prednosti so seveda idealne za tiste, ki želijo z invalidskim vozičkom doseči visoko kakovost življenja in čim bolj neovirano mobilnost. To ponujajo kakovostni vozički pri specializiranih trgovcih, kot je Rehapar. V ponudbi najdemo zanesljive vozičke, ki brezhibno opravljajo svoje delo, hkrati pa so zelo prijazni do uporabnika.

Prav tako je električni invalidski voziček nujna oprema za tiste, ki imajo večje težave z mobilnostjo. V tem primeru alternativ pravzaprav ni, saj običajnega vozička oseba sama verjetno ne more poganjati, upravljanje električnega vozička pa ne bo tak problem.

Alternative za električni invalidski voziček

Seveda pa lahko pogosto izberemo tudi voziček brez pogona. Treba je namreč priznati, da je električni invalidski voziček precej dražji in bolj okoren, kar je lahko tudi ovira pri uporabi, sploh za tiste uporabnike, ki potrebujejo le malo pomoči pri svoji mobilnosti.