Razlika med povprečnim in naprednim igričarjem

Ljubitelji računalniških iger sodijo med najbolj zahtevne uporabnike stacionarnih računalnikov. Običajno se dobro spoznajo na posamezne komponente in svoje računalnike sestavljajo sami. Obstajajo pa nekatere razlike med povprečnim igričarjem in tistim, ki je res zagrizen za računalniške igre.


Oba imata zmogljiv namizni računalnik, a medtem ko ima povprečni igričar vgrajeno kombinacijo cenovno ugodnih kosov, ki ponujajo največ za svojo ceno, ima napredni igričar celoten komplet ASUS gaming opreme, vključno s primerno osvetlitvijo ohišja.

Povprečni igričar ima verjetno dober hladilnik, da lahko privede procesor in grafično kartico do roba njunih zmožnosti. Zagrizeni igričar ima namizni računalnik opremljen z vodnim hlajenjem, navite komponente pa presegajo omejitve, ki jih navaja proizvajalec.

Večinoma se igričarji zadovoljijo z opremo, ki zagotavlja tekoče delovanje sodobnih iger. Napredni igričarji pa bodo zadovoljni le s posebnimi igričarskimi izdelki, kot so tisti pod znamko ASUS gaming. Monitor se mora osveževati z vsaj 144 Hz in imeti odzivni čas 1 ms, drugače je njegova izkušnja povsem pokvarjena.

Povprečni igričar bo nastavitve svojih iger prilagodil zmogljivostim svoje opreme, medtem ko bo zagrizeni igričar zmogljivost svoje opreme prilagodil najzahtevnejšim nastavitvam najnovejših iger.

Namizni računalnik običajnega igričarja je verjetno opremljen z običajno računalniško periferijo, ki jo uporabnik rabi tudi pri vsakdanjem delu. Zahtevnejši igričarji pa bodo z veseljem odšteli več za prestižne kose, kot so ASUS gaming slušalke, mehanska tipkovnica, igričarska optična miška in podobno.

Primerjave so seveda nekoliko šaljive, pomembno pa je, da vsak ljubitelj računalniških iger v svojem početju uživa. Še bolje, če njegovo navdušenje ne vpliva na opravljanje vsakdanjih obveznosti!