En sam stol le redko zadostuje

Redko kupujemo le en stol. Morda je to prava rešitev, če izbiramo direktorski stol ali pa stol za domačo pisarno, seveda pa se posamezno kupujejo tudi določeni specializirani stoli. A pogosto se je treba odločiti za nakup večjega števila stolov – jedilni stoli so na primer vsaj štirje, konferenčni stoli zahtevajo že nekoliko višje število, plastični in zložljivi stoli za prireditve pa se pogosto kupujejo kar po sto skupaj.


Pri nakupu večjega števila stolov pridejo v ospredje nekatere druge kvalitete, na katere pri nakupu enega stola verjetno ne pomislimo. Seveda pa je še vedno vse odvisno od tega, za kakšne stole gre. Jedilni stoli še dopuščajo precej svobode pri izbiri in tudi ponudba je dokaj pestra, tudi konferenčni stoli so na voljo v različnih variacijah, medtem ko nekatere druge vrste stolov preprosto ne dajo veliko na te lastnosti.

Če se odločamo za nakup večjega števila stolov, bo en izmed pomembnih dejavnikov gotovo tudi cena. V nekaterih primerih je prav cena glavni dejavnik izbire stolov, kar ni nujno slaba odločitev. Spet je veliko odvisno od števila stolov in namena – jedilni stoli so običajno dražji in tudi ni težko plačati njihove cene, ker jih ne kupujemo res veliko, medtem ko morajo biti stoli, ki jih nameravamo kupiti v večjem številu, v prvi vrsti cenovno ugodni.

Stoli, ki jih kupujemo v večjem številu, pogosto sklepajo kompromise pri funkcionalnosti in udobju. Konferenčni stoli in podobni dokaj specializirani stoli so tu morda izjema, a pogosto je cilj predvsem ta, da so stoli kar se da vsestranski, cenovno ugodni in enostavni za uporabo in skladiščenje.