Prihodnost vrtnih kosilnic

Na trgu kosilnic se zelo pozna napredek sodobne tehnologije. Prav tu je namreč veliko prostora za izboljšave, saj vsaka stopnja nadgradnje prinaša velike prednosti. Kose so najprej nadomestile ročne kosilnice, nato so se pojavile motorne izvedbe na bencin, danes že prevladujejo akumulatorske kosilnice, v prihodnje pa gre pričakovati prevlado robotskih izdelkov. Trenutno je verjetno najboljša izbira električna kosilnica, ki predstavlja odlično razmerje med zmogljivostjo, funkcionalnostjo in ceno. Tudi te vrste kosilnic so na voljo v zelo različnih izvedbah, kar pomeni, da bodo zadostile potrebam večine uporabnikov.

Električna kosilnica sicer ne zaprede tako lepo kot motorne, ima pa mnoge odlike, ki jih pri alternativah ne najdemo. Glavna prednost električne oziroma akumulatorske kosilnice je seveda v tem, da izrablja zelo učinkovit in cenovno ugoden pogonski vir – elektriko. Akumulator je velika pridobitev, ki lahko zelo olajša delo na vrtu. Elektrika je večinoma vedno pri roki, je dokaj poceni in na voljo v praktično neomejeni količini. Električna kosilnica bo tako vedno pripravljena na delo. Zmogljivost takšnih kosilnic ni vprašljiva, saj so tudi te opremljene z različnimi motorji, od tistih osnovnih do najbolj zmogljivih.

Vsekakor je prednost akumulatorske kosilnice tudi v tem, da izrablja čisto energijo. Ne onesnažuje okolja, poleg tega pa tudi rokovanje z njo ne vodi do umazanih in mastnih rok. Akumulator se preprosto priklopi na električno omrežje in napolni, drugega dela z električno kosilnico pa pravzaprav ni. Ker so takšne kosilnice na voljo v vseh mogočih oblikah, ni težko najti modela, ki bo zadostil točnim potrebam posameznika.