Pestre priprave na smučanje

Ko imaš enkrat otroke in se odpravljaš na smučanje, veš kako težke so priprave na smučarijo. Potrebuješ jeklene živce in mnogo podrobnega načrtovanja. Potrebno je pripraviti smučarska oblačila, smučarsko opremo, hrano in pijačo, malo lekarno oziroma najnujnejša zdravila, predvsem pa ne smejo manjkati nosilci za smuči. Lanskoletna prigoda nam bo namreč za vedno ostala v spominu. Zjutraj smo bili že ob 6. uri zmenjeni s prijatelji, da se skupaj odpravimo na dolgo pot do smučarskega središča v Avstriji.

Dan prej smo vse pripravili, vso opremo, vse kovčke in dokumente smo lepo pospravili v naš avto, ob 22. uri pa smo želeli še naložiti smuči, ki jih je moj brat pravkar pripeljal iz servisa. A moj mož je pozabil na nosilce za smuči. Nosilci za smuči sploh niso bili nameščeni še na vozilu. Še huje, sploh nismo vedeli, kam smo jih ob zaključku lanske sezone pospravili.

Iskanje nosilcev za smuči po garaži in podstrešju

Tako se je začelo iskanje nosilcev za smuči po podstrešju in v garaži. Iskali smo jih skoraj eno uro, preden smo jih našli skrite v kotu za omaro v garaži. Bila je že skoraj enajst ura zvečer in začeli smo z nameščanjem strešnih nosilcev za smuči. Zjutraj bi morali že ob 5. uri vstati in pozajtrkovati, da bi lahko uro kasneje odšli na pot.

Pohiteli smo z namestitvijo in k sreči smo prejšnjo sezono kupili res kvalitetne nosilce z enostavnim nameščanjem. Namestitev je bila uspešna le v nekaj minutah. Po nekaj urah stresa, smo si končno oddahnili in odšli v posteljo.

Enostavna namestitev za brezskrben odhod na smučanje

Naslednji dan tako nismo imeli nobenih skrbi več. Vstali smo zgodaj, pozajtrkovali, se usedli v avto in odpeljali. Nosilci za smuči so bili nameščeni in smučke varno pritrjene na strehi našega avtomobila. Našo novo družinsko prigodo smo na smučišču pripovedovali prijateljem, ki so se prav pošteno nasmejali. Niso pa mogli verjeti, da so bili naši nosilci za smuči nameščeni le v nekaj minutah. In to za vse 4 pare smučk, ne le za dvoje smuči.