Otroške slovenske pravljice prek spleta

Ste vedeli, da za branje knjig ni potreben več obisk knjižnice? Ker je veliko staršev preveč obremenjenih s službenimi obveznostmi, je omogočen spletni dostop do različne literature. Tako si lahko tudi najbolj priljubljene slovenske pravljice preprosto predvajate v zvočni podobi in skupaj s svojimi otroki ponavljate slišano vsebino.

Ker pa je okusov toliko, kolikor je ljudi, lahko izbirate tudi med klasičnimi otroškimi zgodbicami, ki so vam na voljo v pisani obliki in opremljene s privlačnimi ilustracijami. Vsem ostalim, ki bi jim raje prisluhnili ali predvajali otroku pred spanjem, pa so namenjen avdio pravljice za poslušanje, ki jih berejo babice in dedki.

Za umirjen spanec in lahko noč

Umirjeni glasovi dedkov in babic, ki so pred mikrofoni posneli avdio pravljice, bodo poskrbeli za mirnejši spanec vaših malčkov. Poslušanje zgodbic pred spanjem namreč hitro pomirja vznemirjene ali preveč energične otroke, hkrati pa zelo pozitivno vpliva na razvoj otrokovih možganov.

Otroške slovenske pravljice pokrivajo več različnih tematik in področij. Tako se lahko skupaj z otroki ob poslušanju zabavate in nasmejite smešnim dogodivščinam prisrčnih junakov. Lahko pa se z njimi naučite novega jezika in vadite izgovarjavo nekaterih zahtevnejših besed.

Izbirate lahko med številnimi različnimi vsebinami

Na spletu so dostopne slovenske pravljice v zvočni podobi, ki so urejene po posameznih tematikah. Izredno zanimive in koristne za otroke so lahko avdio pravljice, ki obravnavajo različne teme, kot so premagovanje strahu, obvladovanje čustev, medvrstniško nasilje, nestrpnost in ekološka osveščenost.

Napisane izpod peres priznanih slovenskih pisateljev in z ilustracijami slovenskih ilustratorjev bodo zagotovo privabile tudi tiste, ki morda ne marajo zgodbic. Izbira avtorjev je res velika. Tako so vam na voljo dela Dima Zupana, Žige X Gombača, Boštjana Gorenca – Pižame, Cvetke Sokolov, Damjane Kenda Hussu in številnih drugih.

Logopedske avdio pravljice za poslušanje in učenje izgovarjave

Poleg zabavnih in tistih bolj poučnih zgodbic pa starši lahko svojim otrokom na sproščen način tudi pomagate pri premagovanju težav z izgovarjavo. Tu vam priskočijo na pomoč prav posebne logopedske avdio pravljice s širokim naborom tem.

Te slovenske pravljice so še posebej namenjene vsem tistim malčkom, ki se spopadajo z različnimi govornimi težavami. Predvsem je pomembno, da otrok najprej pozorno prisluhne vsem dogodivščinam in spremlja dogajanje. Ko bo lahko slušno razlikoval posamezne glasove, se bo lahko tudi lažje lotil izgovarjave tistih zahtevnejših glasov. Se rija dvanajstih otroških zgodbic ponuja slovenske pravljice z zabavno vsebino, ki bodo zagotovo privabile pozornost vsakega malega radovedneža.

Avdio pravljice za ozaveščanje o ponovni uporabi

Zaradi množične proizvodnje in vse večje onesnaženosti našega planeta je ključnega pomena otrokom že dovolj zgodaj privzgojiti pozitivne navade in jih ozavestiti o pomembnosti ponovne uporabe zavrženih stvari. Staršem in otrokom so tako na voljo tudi slovenske pravljice v posebni seriji otroških zgodbic, s katerimi se bodo najmlajši lahko naučili več o tem, katere stvari sodijo na odpad, in katere so lahko še uporabne.

Okoljsko obarvane avdio pravljice bodo vaše najmlajše poučile o tem, da lahko stare stvari ali obleke popravimo oziroma zakrpamo, jih uporabimo na drugačen način, ali pa jih preprosto raje podarimo nekomu, ki jih potrebuje. Morda boste dobili nekaj dobrih idej o tem, kaj storiti z nekaterimi pozabljenimi stvarmi, ki se skrivajo po vaših predalih in kotičkih.