Otrok se naj igra na svežem zraku

Eno najpomembnejših področij v njegovem razvoju je gibanje. Ker večina prostega časa preživijo sede ali leže pred elektronskimi napravami, ki omogočajo sprostitev kot so igranje računalniških igric in gledanje televizije, jim raven gibalnih sposobnosti pada. Čim več naj bodo na zraku, se igrajo, umažejo, padejo in tako spoznavajo svoje meje in pridobivajo na samozavesti. Tisti, ki so že od vsega začetka fizične aktivnosti vključili v vsakdan, bodo kasneje v življenju lažje ohranili zdrav življenjski slog. Načrt aktivnosti določite glede na njegovo starost in ga spodbujajte, da se čim več premika in udeležuje skupinskih športov, kjer bo krepil timski duh in se naučil zdravih medsebojnih odnosov.

Kakovostna lesena igrala in peskovniki so idealni način za aktivnost in kreativnost, zato so strokovnjaki skozi leta izkušenj spoznali želje najmlajših in razvili takšna, ki z njim rastejo. Izdelana so iz najvišje kakovostnih materialov in vsebujejo vse potrebne certifikate in izjave o skladnosti, vseeno pa mora nekdo od odraslih nadzorovati igro, da ne pride do hujših poškodb, ker malim škratkom je previdnost zadnja skrb. Najdemo jih v parkih, vrtcih, šolah, hotelih in restavracijah, vedno več ljudi, ki imajo dovolj zunanjega prostora pa jih postavijo pred hišo in s tem pridobijo zabaviščni park na domačem dvorišču.

Kakšni peskovniki sodijo na domači vrt?

Peskovniki pripomorejo k razvijajo domišljije pri ustvarjanju z mivko in tudi odrasle privabijo, da se podružijo in sprostijo, ko se njihov otrok razvija v gradbinca. Njihove oblike so naravne, kakovostne in premazane z okolju in ljudem prijazno barvo. Če hočemo takšnega, ki ima dno in pokrov, bomo odšteli malo več, ampak bomo s tem preprečili vraščanje rastlin, pokrov pa bo vsebino ščitil pred zunanjimi vplivi in preprečil vhod radovednim živalim v ta lesena igrala. S klopco, v obliki gusarske ladje, želve, bazena, ki ima ponjavo, ki je lahko senčnik ali pokrivalo se sploh ne moremo odločiti kaj bo pristalo na našem vrtu. Lastni peskovniki bodo skrbeli za odlične motorične sposobnosti in odraslim se ne bo potrebno več izgovarjati, da nimate časa z njim na igrišče. Peskovniki morajo obvezno vsebovati tudi lopatke, lončke, tovornjačke in vse kar spada v mivko, da bodo delavci lažje oblikovali peščene gradove.

Kakovostna lesena igrala naj rastejo z njim

Se bojite, da jih bodo mali nadobudneži prehitro prerastli? Da bodo postala nezanimiva, vi pa ste zajeten kupček denarja vrgli proč? Lesena igrala vsako leto ponudijo neko novo dogodivščino. Vse se bo začelo z ogledovanjem živih barv lesa, z leti pa bomo doma imeli že pravega akrobata. Za začetek lahko kupimo samo neke osnove stvari, kot je gugalnica in mini tobogan, kasneje pa se počasi dodajajo koščki lunaparka.

Ker je varnost na prvem mestu, je priporočljivo pod lesena igrala položiti neko mehko podlago oziroma gumene puzzle, ki preprečujejo hujše poškodbe. Višje kot je igralo, debelejša mora biti podlaga. Strokovnjaki iz tega področja nam bodo znali svetovati, da ne bomo pri nakupu brcnili v temo, saj imamo dokaj hitro lahko na balkonu znajdejo preveliki peskovniki in lesena igrala na prostem brez prave zaščite. Otroka bodo izkušnje, ki mu jih bodo dala lesena igrala obogatile, staršem pa kakšno pavzo več.