Objemni grelci v različnih izvedbah

Objemni grelci se uporabljajo predvsem za gretje šob, cilindrov in še drugih številnih oblik v industriji predelave mas in drugih izdelkov. Skratka uporabljajo se lahko na vseh tistih področjih, kjer je potrebna toplota za taljenje oziroma za topljenje materialov, na primer plastičnih materialov, lepil, voskov, termičnih zalivnih mas ter podobno.

Za objemne grelce je značilno, da zelo pogosto pregorijo. Do tega pride zlasti zato, ker ni poskrbljeno za pravilno montažo grelca. Grelec mora namreč telo objeti enakomerno, in to po celotni površini. Pri prvi montaži se morajo zato objemni grelci primerno zategovati. Končna potrditev sledi šele na dosegu delovne temperature grelca in cilindra.

Sicer pa so vam na trgu na voljo keramični objemni grelci, mikanitni objemni grelci in ne nazadnje še objemni grelci v posebnih izvedbah.

Objemni grelci iz keramike

Keramični objemni grelec je narejen iz keramike v ohišju, ki je iz nerjavečega jekla. Njegov premer je 60 milimetrov, širina pa 20 milimetrov. Delovna temperatura objemnega grelca je do 600 stopinj Celzija oziroma do 7 W na kvadratni centimeter. Priključna napetost je 230 ali 400 V oziroma po želji naročnika oziroma kupca. Izvedba priključkov je lahko z natikalom, direktnim kabelskim priključkom, s keramično sponko. Na voljo je vgradnja tipala.

Mikanitni objemni grelec

Ena od vrst grelcev so tudi mikanitni objemni grelci. Vključujejo mikanitno jedro v ohišju, ki je iz nerjaveče pločevine. Njihov premer je 25 milimetrov, širina pa 20 milimetrov. Delovna temperatura je do 350 stopinj Celzija oziroma do 4 W na kvadratni centimeter. Priključna napetost je 230 V ali 400 V oziroma po dogovoru z naročnikom oziroma s kupcem.

Mikanitni objemni grelci imajo možnost vgradnje tipala. Izvedba priključkov je na natikalo, keramično sponko, evro vtikal, direkten kabelski priključek.

Objemni grelci v posebni izvedbi

Na trgu so vam na voljo tudi objemni grelci v posebnih izvedbah. Gre za visokoučinski navit grelni grelec, ki je zalit s termomaso. Premer takšnega grelca je od 30 milimetrov, širina pa 20 milimetrov. Delovna temperatura je do 600 stopinj Celzija. Priključna napetost je 230 V, 400 V ali pa po dogovoru s kupcem.

Če se boste odločili za katero od omenjenih izvedb ali za katero koli drugo vrsto grelca, vam je tudi na spletu na voljo podjetje, s katerim se lahko povežete in vam bo želeni grelec izdelalo po vaših merah. Na spletni strani podjetja si lahko ogledate vse ključne značilnosti posameznih električnih grelcev, med drugim tudi to, čemu je vsaka vrsta grelca namenjena.