Najem plovila prežene poletni dolgčas

Poleti si lahko privoščimo nekaj več prostega časa za počitek in sprostitev, kar je gotovo dobrodošel oddih od vseh obveznosti, ki jih imamo preko leta. Nekateri bodo dobili v poletnih mesecih kar nekaj časa za dopust, tako da se z lenarjenjem ne bo mudilo.

Lahko se celo izkaže, da bo počivanje doma precej dolgočasno, poležavanje ob morju pa ni kaj dosti bolj zanimivo. Pravo rešitev ponuja najem plovila, ki je prava atrakcija za avanturiste, ki želijo na morju dejansko uživati!

Na obmorski dopust se podamo zato, da svoj čas dobro izkoristimo, da se zabavamo na morju in še kaj zanimivega doživimo. Na plaži nas ne čaka nič novega, le drenjali se bomo v senčnih kotičkih ali v plitvi vodi.

Tako postane poletni dopust lahko pravo razočaranje, pred katerim bi najraje pobegnili. Če imamo ustrezno plovilo, lahko gneči na obali pobegnemo kar na odprto morje, kar je vsekakor zelo posrečena rešitev. Plovilo lahko enostavno najamemo in že se podamo na odprto morje, kjer pri preživljanju dopusta nimamo nobenih omejitev.

Zelo zanimive opcije za dopust najem plovila ponuja že z možnostjo najema ugodne jadrnice

Presenečeni bomo odkrili, da je to pravzaprav povsem realna opcija, ki prepriča mnoge običajne dopustnike. Najem plovila ni namenjen le bogatašem, ki se prevažajo na jahtah, temveč bodo na jadrnici preživeli svoj dopust tudi tisti, ki se radi podajajo na zanimive počitnice na morju.

Ponudba za najem odpira številne možnosti, ki bodo takoj popestrile poletne počitnice.

Najem plovila najlažje opravimo na Hrvaškem

Slovenska obala je prekratka in premalo zanimiva za dobro turistično ponudbo, ki bi vključevala najem plovila. Seveda dobimo tudi pri nas različne možnosti, ki jih lahko izkoristimo, če dopustujemo na Obali.

A še veliko več ponudbe bomo odkrili, če prestopimo mejo in pobrskamo po možnostih, ki jih ponujajo naši južni sosedje.

Z dolgo obalo in številnimi obmorskimi letovišči je Hrvaška kot nalašč za izposojo plovila. Ta ponudba se je posledično zelo dobro razvila in zdaj ima za najem plovil Hrvaška daleč najboljše opcije.

Dodatna prednost je ta, da nam ni treba hoditi daleč, že v neposredni bližini dobimo izvrstne opcije, ki jih lahko dobro izkoristimo. Poleg tega lahko na odprtem morju prekrižarimo cel Jadran, z izposojo plovila se nam odprejo opcije za poljubno načrtovanje dopusta, ne da bi se morali ukvarjati s prevozi in nočitvami.

Za najem plovil Hrvaška ponuja veliko izbire, v kateri bomo gotovo našli atraktivne opcije za vsakogar. Na voljo so predvsem jadrnice, ki so ugodne in atraktivne za zanimive počitnice, prav posebna izkušnja pa nas čaka, če se odločimo za najem jahte, motornega katamarana ali kakšnega podobnega plovila.

Kaj vse ponuja najem plovila?

V široki ponudbi bomo brez večjih težav odkrili zelo zanimiva plovila, ki so kot nalašč za preživljanje poletnega dopusta.

Pogosto najdemo vse kar na enem mestu, pri večjih agencijah, ki se ukvarjajo s posredništvom pri izposoji plovil. Tu se odpirajo številne dobre priložnosti za najem plovila in vsak interesent bo prišel na svoj račun.

Tisti, ki iščejo res edinstveno izkušnjo, se bodo zanimali za najem motorne jahte, s katero bomo v slogu obiskali največje turistične atrakcije Jadrana ali pa zapeljali h kakšnemu mirnemu otočku.

Na jahti lahko v udobju brezskrbno preživimo cel dopust, ne da bi se s čimerkoli obremenjevali, kar brez težav upraviči tudi nekoliko višjo ceno, ki jo ima najem plovila v tem primeru.

Nekatere možnosti za najem plovila so izredno atraktivne za tiste, ki obožujejo luksuz

Cenejše bodo seveda jadrnice, ki so pogosto tudi glavni fokus ponudbe. Medtem ko nas najem motorne jahte stane vsaj nekaj tisoč evrov na teden, bomo jadrnico dobili že za kakšnih 500 evrov na teden. Cenovni razpon je sicer precej širok, saj imamo med jadrnicami ogromno izbire. Prav tako dobimo kar dosti ponudbe še med drugimi plovili – za najem plovila so na voljo katamarani in motorni katamarani, motorje jadrnice in motorni čolni. Vsaka kategorija ima zanimivo ponudbo in ponuja posebno izkušnjo, zato se te možnosti vsekakor splača raziskati.

Potrebujem za najem plovila izpit za čoln?

Izpit za upravitelja čolna je dobrodošel za tiste, ki želijo samostojno krmariti po odprtem morju, zanje pa je prav tako dobrodošla ponudba za najem plovila.

To je vsekakor izvrstna kombinacija, ki jo bomo dobro izkoristili, če bi radi doživeli povsem edinstveno dogodivščino na morju.

Če pa se zanimamo za najem plovila le za oddih in za nekaj dni počitka na morju, se ne želimo obremenjevati še s plovbo in navigacijo, prav tako seveda ne želimo opravljati celega izpita in dodatnega usposabljanja za upravljanje različnih plovil.

Tako bomo ob ponudbi za najem jahte ali drugega plovila izkoristili še možnost za najem skiperja, ki bo poskrbel za vse potrebno, da bomo brez težav opravili svojo pot. Tako se nam sploh ni treba posvečati upravljanju plovila, povsem se lahko sprostimo.

Skiper bo v celoti izvedel celoten program, ki ga zastavimo. Ob tem ga lahko vključimo tudi v svoje aktivnosti ob plovbi ali v pristanu, ni pa to nujno. Tu lahko povsem po svoje prilagodimo celotno izkušnjo, tako da najem plovila s skiperjem gotovo ne bo nikakršna ovira.