Najboljši napihljivi supi za otroke

Je sup postal vaš stalni počitniški spremljevalec? Priljubljenost tega vodnega športa pri družinah in otrocih vsako leto bolj narašča. Supanje je zabavna aktivnost, v kateri lahko uživajo prav vsi. Najbolj priljubljeni družinski supi so navadno vsenamenske in stabilne sup deske. Na njih lahko starši supajo skupaj z otrokom, otroci pa se lahko igrajo na privezanem supu in skačejo v vodo.

Želi vaš otrok večjo samostojnost na supu?

Ker se otroci izredno hitro učijo in napredujejo, verjamem, da ste že slišali ali boste kmalu slišali željo, da supa samostojno. Vendar z veliko, okorno desko in veslom, to ni nič kaj zabavno. Dobro je, če otroku priskrbimo otroški sup.

Razlika med otroško in navadno sup desko

Otroški sup je krajši in ožji, kot navaden sup, je lahko vodljiv in igriv. Primera otroških supov sta Red Paddle Snapper 9’4”, ki je stabilen in hkrati tudi okreten sup, ki ima zaradi vgrajenega RSS sistema tudi večjo trdnost, potem je tu še Red Paddle Ride 9’8”, majnša verzija deske Ride 10’6, je izredno vodljiva, hitro napihljiva in lahka otroška sup deska. Z njo je možno tudi supanje na majhnih valovih, tako kot Snapper ima tudi manjši Ride vgrajen RSS sistem za večjo trdnost.

Najprej je pomembno pravilno veslanje

Poleg otroškega supa je pomembno tudi otroško veslo. Pravilno veslanje je namreč osnova za dobro in učinkovito supanje. Aktivno veslanje lahko popestrite še z igrami, v katerih bodo otroci še bolj uživali.

Tečaj supanja za otroke

Če ste otroku priskrbeli otroško opremo in se želite prepričati, da ga ne učite napačnih stvari, se lahko odločite za obisk kratkega tečaja supanja, ki bo poleg uporabnih maneverskih nasvetov, otroka predvsem podučil o (ne)varnosti. Tako boste prepričani, da je otrok na supu samostojen in suverenter ima vse potrebno zanje, da supa varno.