Kuhinje po meri izdeluje tudi lokalno mizarstvo

Če ste v zadnjih letih opremljali stanovanje ali prenavljali hišo, ste verjetno zelo hitro ugotovili, da je na to vrsto storitev in izdelavo večjih projektov potrebno čakati kar dolgo. Včasih so take projekte oziroma izdelke ponujali le večji trgovci s proizvodnjo ali nabavo v ozadju, zdaj pa je tudi kuhinje po meri že možno naročiti pri manjših proizvajalcih, morda je to lahko že vaše lokalno mizarstvo. Presenečeni boste, kdo vse proizvaja pohištvo in zahtevnejše notranje elemente, kot tudi opremlja celotne prostore. In čeprav je ponudba tako široka in velika, se čakanju pač ne boste mogli izogniti. Kuhinje po meri so dandanes močno iskano blago, izdelava pa je dolgotrajna.

Ali kuhinjo naročiti v večji trgovini ali se obrniti na lokalno mizarstvo?

Izkušnje se lahko med sabo razlikujejo, načeloma pa večjih razlik ne bi smeli pričakovati, razen pri samem cenovnem razponu. Zasebniki bodo morda nekoliko bolj prilagodljivi in naredili popolnoma personalizirano pohištvo, seveda pa to velja tudi za kuhinje po meri. V večjih trgovinah, kjer poslujejo tudi količinsko, pa zna biti končna cena nekoliko nižja. Tam boste imeli tudi možnost nakupa bele tehnike, kar mizarstvo načeloma ne omogoča. Je pa dandanes tako, da je možno naročiti in narediti vse po meri. To pomeni, da bo verjetno nekdo poskrbel tudi za elemente, ki jih sami ne proizvajajo, da boste vi kot kupec zadovoljni. Konec koncev je to cilj vsakega ponudnika storitev – da bo stranka zadovoljna.

Kako se pa ponudniki med sabo razlikujejo glede kvalitete izdelave?

To je večno vprašanje, na katerega odgovor bi ga želeli imeti vsi kupci. Od nekdaj velja, da kakovost stane. To velja za vse izdelke, tudi za kuhinje po meri. Seveda pa samo ime namiguje, da bo izdelek dražji od tistega, ki se proizvaja serijsko in bodo stroški dizajna ter izdelave posledično mnogo cenejši. Hkrati pa ima serijska proizvodnja to pomanjkljivost, da ni prilagodljiva oziroma so posebne možnosti zelo omejene. Če pa se boste obrnili na kakšno lokalno mizarstvo, boste najverjetneje lahko pridobili dosti bolj personalizirano ponudbo, ki se bo popolnoma prilegala vašemu stanovanju oziroma vašim potrebam, in seveda tudi vašim željam. Kar se pa tiče glede same cene, bo največjo razliko naredila izbira materiala. Kakovostni materiali so seveda dražji, a tudi trpežnejši in zanesljivejši, hkrati pa so načeloma tudi lepši na pogled, zato se vedno splača dodati kakšen evro ter poskrbeti za boljšo kvaliteto izdelka, saj se pohištvo in oprema kupuje za daljše časovno obdobje.

Več sestavnih elementov lahko vpliva na ceno kuhinje po meri

Najcenejše kuhinje bodo tudi najpreprostejše. Za relativno malo denarja boste dobili solidno kuhinjo, ki pa bo najverjetneje primerna za eno steno, torej brez kotov ali vogalov. Če boste želeli imeti kotno kuhinjo, se bo strošek že povečal. Če pa bi radi dodali še kuhinjski otok, pa boste počasi prešli v višji cenovni razred kuhinj. Seveda tudi električni pripomočki dodajo dobršen znesek k celotni vrednosti, a tega standardno mizarstvo najverjetneje niti ne bo dobavilo in jih bo treba iskati kje drugje. Zadeve se je treba lotiti previdno in preudarno pa boste zagotovo prišli do zadovoljivega zaključka.