Kakovostna izolacija fasade bo znižala stroške ogrevanja

Eden od največjih razlogov, zakaj je pomembna dobra izolacija fasade, je zagotovo prihranek pri porabi energije za ogrevanje. Dodatnim stroškom, ki bi sicer lahko nastali v prihodnosti v primeru slabe ali neustrezno izolirane stavbe, se lahko izognete tudi s kakovostno izvedbo, zato to prepustite ustrezno usposobljenim strokovnjakom. Prednost, ki jo prinaša nova izolacija fasade, pa ni le prihranek pri ogrevanju, temveč boste na ta način zagotovili boljšo kakovost bivanja, izkoristite pa lahko tudi možnost pridobitve subvencije s strani Eko sklada kot pomoč pri financiranju. Več o tem si lahko preberete na spletni strani Libela group.

Kakovostna okna za topel in dobro zvočno izoliran dom

Boljšo zvočno in toplotno izolirnost svojega doma pa lahko zagotovite tudi tako, da zamenjate stara in dotrajana okna, ki so mogoče lahko glavni razlog za izgubljanje toplote v zimskih mesecih. Če ste poleg tega naveličani glasnega hrupa, ki prihaja od zunaj, je vsekakor dobro razmisliti o novih oknih, ki bodo poskrbela, da bo v vaši dnevni sobi ali spalnici hrup zmanjšan do te mere, da boste lahko ponoči nemoteno spali, podnevi pa v miru preživljali dragoceni prosti čas s svojo družino.

Ustrezna izolacija fasade in vrhunska okna za udobno in zdravo bivanje

Ne glede na to, ali vam je poleti prevroče, ali se vam zdi pozimi prehladno, v obeh primerih obstaja verjetnost, da vaš dom ni dobro izoliran ali pa so okna že dotrajana. Optimalno izvedena izolacija fasade zagotavlja hladnejše poletne mesece, medtem ko pozimi nudi dovolj dobro zaščito, tako da toplota ne uhaja. V zimskih mesecih tako lahko bistveno zmanjšate porabo energije za ogrevanje, če se odločite za kakovostnejša okna in ustrezno izolacijo.

Z ustrezno izolacijo zagotovite tudi primerno zračno vlažnost, ki je zelo pomembna za ohranjanje zdravja, saj previsoka vlaga lahko povzroča težave z dihanjem, dolgoročno bivanje v preveč vlažnih prostorih pa lahko vodi k razvoju kroničnih bolezni dihal. Nova izolacija fasade bo poskrbela, da preprečite možnost nastanka teh težav. Če želite zmanjšati vlažnost v vašem domu, se posvetujte s strokovnjaki ekipe Libela group, ki bodo pred začetkom del opravili brezplačen ogled vašega objekta in vam svetovali.

Kakovostna izolacija fasade je odvisna od izbire ustreznih materialov

Na voljo je več različnih materialov, vsak s svojimi posebnimi lastnostmi skrbi za primerno izoliranje. Tako je lahko izolacija fasade izdelana iz kamene ali steklene volne, tervola ter stiropora oziroma grafitnega stiropora. Najpogosteje se uporabljata kamena mineralna volna in stiropor. Kateri material je najbolj smiselno uporabiti, je predvsem odvisno od same lokacije, namembnosti in izpostavljenosti objekta, kot tudi od vaših želja glede končnega videza. Pomembno pa je upoštevati tudi same lastnosti posameznih izolacijskih materialov.

Dobro zatesnjena okna zmanjšujejo vlažnost v prostoru

Da se vlaga ne bi zadrževala v prostoru, je pomembno vzpostaviti visoko stopnjo vodoneprepustnosti, ki jo lahko zagotovijo nova okna, izdelana po evropskih normativih in imajo običajno dvojna ali celo trojna tesnila. Na ta način je zagotovljena popolna zaščita pred vdiranjem vode v notranjost, kar sploh velja v obdobju močnih deževnih nalivov, ki so sicer zelo pogosti predvsem spomladi in jeseni. Posebno izdelani okenski profili namreč v času hudih nalivov zagotavljajo ustrezno odvodnjavanje kondenza, zato vam ne bo več treba s strahom spremljati divjanja narave, saj bodo vaša okna poskrbela, da boste lahko brezskrbno uživali v udobju svojega varnega doma.