Kako poteka namestitev proteze all on 4?

Zdravljenje z zobnimi implantati prinaša izjemno prepričljive rešitve tudi za povsem brezzobe paciente. Ti lahko pričakujejo dokaj elegantno in hitro rešitev, ki ji rečemo all on 4 – gre za fiksno protezo na štirih implantatih. Na ta način povrnemo funkcionalnost zobovja, seveda pa tudi lep izgled in posledično samozavest v vsakdanjem življenju. To so že izjemno dobri razlogi za izbiro takšnih rešitev, za nameček pa lahko dodamo še dokaj hitro in enostavno izvedbo glavnih zobozdravniških posegov. Za to so zaslužni zobni implantati in storitve izkušenih zobozdravnikov. Že pri pregledih in načrtovanju zdravljenja lahko pričakujemo odlično izkušnjo, enako bo pri dejanski namestitvi proteze.

Namestitev implantatov za all on 4

Pri brezzobih pacientih ni težko najti pravega mesta za vgradnjo implantatov, nekaj več dela bo pri tistih, ki imajo močno poškodovane zobe, ki jih je treba najprej odstraniti. V vsakem primeru pa se all on 4 namesti na štiri implantate, ki se vgradijo na kost pod zobovjem. Ta postopek ni posebej zakompliciran, običajno operacija ni potrebna in se vgradnja opravi zelo hitro. Seveda pa mora biti zdravljenje dobro načrtovano, da je možna takšna izvedba.

Kakovostni implantati so zelo zanesljivi, a pozorni moramo biti tudi na izvedbo oziroma vgradnjo. Vsadki bodo podvrženi velikim obremenitvam, pričakujemo pa več deset let zanesljivosti in stabilnosti. Tako pride v poštev ponudba zobozdravnikov, ki imajo kakovostne izdelke in veliko izkušenj pri izvedbi teh storitev.

Namestitev proteze all on 4

Namestitev implantatov predstavlja glavnino dejanskega dela, medtem ko je namestitev proteze le še zaključek. Običajno se protezo namesti že v 24 urah od vgradnje zobnih vsadkov, tako pa je tudi takoj pripravljena za uporabo in obremenitve. Takšen rezultat je seveda zelo dobrodošel, saj bo celotna rešitev z all on 4 protezo elegantna, hitra in brez nepotrebnih komplikacij, predvsem pa prinaša dobro izkušnjo pri dolgoročni uporabi proteze.