Jeklena ali aluminijasta platišča za zimski čas

V današnjem prispevku vam bomo poskušali odgovoriti na vprašanje, katera vrsta platišč je najprimernejša za zimski čas. Zagotovo se strinjate s trditvijo, da je ta letni čas še posebej zahteven za vašo vožnjo po cestišču. Zaradi izjemno nizkih temperatur so na takih območjih pogosto posuta sol in pesek. To pa še dodatno močno vpliva na podvozje in nenazadnje tudi na platišča.

Za katere vrste se najpogosteje odločajo vozniki?

Raziskave so pokazale, da se vozniki jeklenih konjičkov v zimskem času še vedno najpogosteje odločajo za jeklena platišča. Proizvajalci platišč pa so za ta namen izdelali še eno vrsto platišč. To so aluminijasta platišča. Zanja je značilno, da vsebujejo več slojev laka. Posledično preprečujejo poškodbe zaradi zunanjih dejavnikov. Ne glede na to, ali se boste pozimi odločili za uporabo jeklenih ali aluminijastih platišč, bo vaša vožnja lahko povsem varna.

Manjše dimenzije pnevmatik

Prav tako se je izkazalo, da se kupci v zimskem času odločajo za manjše dimenzije pnevmatik. V takem primeru je zato potreben tudi dodaten nakup platišč. Ne glede na to, ali se boste odločili za nakup jeklenih ali aluminijastih platišč, bodo razlike v ceni minimalne.

Redno vzdrževanje in čiščenje

Če se boste odločili za jeklena platišča za avto, potem se morate zavedati, da so taka platišča polna in jih je posledično zato tudi nekoliko težje očistiti in vzdrževati. Še posebej je to značilno za zimski čas, ko je na cesti nabirata sol in zamrznjen sneg. Če se nabere preveč materiala, to lahko povzroči tresenje vozila med vožnjo. Ravno zato vam priporočamo, da redno čistite strnjen oziroma zamrznjen sneg. To bo v veliki meri poskrbelo za to, da boste med vožnjo še bolj varni. Obenem pa boste pripomogli še k zmanjšanju zunanjih vplivov na korozijo. Pri tem imamo v mislih tako vitalne dele podvozja kot tudi jeklena platišča.

Platišča Silux

Če v kratkem nameravati kupiti jeklena platišča ali katero koli drugo vrsto platišč, potem vam priporočamo obisk spletne trgovine www.silux.si ali www.silux.hr. Nakupovanje v njej se v vsakem primeru izkaže za uspešno. Vsi izdelki za vaše jeklene konjičke, ki jih lahko v bogati in pestri ponudbi dobite na tem mestu, so produkti vrhunskih proizvajalcev.