Domača hidroponika

Vrtičkarje je priljubljena prostočasna aktivnost tistih, ki imajo nekaj prostora okoli svoje hiše ali pa kak odročnejši vrtiček. Tisti, ki bi se radi preizkusili v vzgoji rastlin, a nimajo ustrezne lokacije za to, imajo na voljo odlično alternativo – hidroponiko. Na ta način je možno rastline vzgajati kar doma, res pa je, da je ključna za hidroponiko oprema, ki jo je treba poznati in izbrati pravo, nato pa znati izbrati tudi ustrezne materiale za končni uspeh.

Oprema

Ne glede na to, kakšne vrste je hidroponika, oprema ključno vpliva na uspešnost. Veliki industrijski rastlinjaki, ki si lahko privoščijo vse mogoče naprave, s tem nimajo težav, bo pa dober premislek potreben pri tistih, ki se želijo hidroponike lotiti doma. Na voljo so tako imenovani grow boxi, ki že vključujejo vse, kar potrebujemo za uspešno gojenje rastlin brez zemlje, sicer pa je možno veliko izdelati kar doma v lastni režiji. Je pa za hidroponiko oprema le prvi korak – na dolgi rok o uspehu odloča še cela vrsta dejavnikov.

Gnojila

Med ključne elemente hidroponike sodijo gnojila, ki so na voljo v različnih oblikah in jih nudijo različni proizvajalci. Ena izmed možnosti je Feeding Powder, ki ponuja hranila v suhi obliki. Feeding Powder je primeren za tiste, ki imajo rastline v trdnem mediju za rast, seveda pa takšna izvedba ni ustrezna za tiste, ki pri gojenju rastlin ne uporabljajo trdnih medijev. Tako Feeding Powder kot druge znamke nudijo prilagojena gnojila za različne rastline, prav tako pa tudi gnojila, prilagojena za določeno stopnjo rasti.