Zelena alga Chlorella veže strupene snovi

Chlorella je zelena alga, ki je splošno znana po svojih potencialnih koristih za zdravje. To superživilo vsebuje veliko hranilnih snovi, vključno s klorofilom, beljakovinami, minerali in antioksidanti. Dokazano je, da kvalitetna Chlorella krepi odpornost, razstruplja telo in spodbuja zdravo prebavo. Poleg tega je ta alga povezana z izboljšanjem ravni holesterola, uravnavanjem sladkorja v krvi in hujšanjem. Najpogosteje se uživa v obliki prahu ali tablet. Dodamo jo lahko smutijem, sokovom ali vodi. Nekateri ljudje jo radi dodajajo tudi hrani kot so kosmiči, ovsena kaša ali juha. Ima rahlo grenak okus, zato je pomembno, da na začetku vzamete majhno količino in po potrebi postopoma povečajte odmerek.

Dokazano učinkovitejša absorbcija

Liposomski vitamin C je vrsta mikrohranila C, ki je zaprt v liposomu. Gre za sferično vezikulo z vsaj enim lipidnim dvoslojem, ki obdaja vodno jedro. Podobni so membranam bioloških celic, saj so sestavljeni iz fosfolipidov, ki so amfipatske molekule (tj. imajo hidrofilne in hidrofobne dele). Hidrofilne regije privlačijo vodo, hidrofobne regije pa jo odbijajo. To ustvarja naravno pregrado med vodnim jedrom in okoljem. Uporabimo jih za dostavo zdravil ali drugih terapevtskih učinkovin neposredno v ciljne celice ali tkiva. Tako ga telo bolje absorbira in lahko pomaga povečati njegovo raven v krvi. Liposomski vitamin C je dokazano učinkovitejši od drugih oblik v smislu absorpcije in biološke uporabnosti.

Klorofil v njej ima razstrupljevalni učinek

Chlorella vsebuje veliko klorofila, ki naj bi bil odgovoren za njen razstrupljevalni učinek na telo. Nase veže težke kovine in druge toksine v telesu ter jih pomaga odstraniti iz sistema. Poleg tega je bogat vir vitaminov, mineralov in drugih hranil, ki so bistvenega pomena za dobro zdravje. Zato se kvalitetna Chlorella pogosto priporoča kot sredstvo za čiščenje telesa in izboljšanje splošnega zdravja. Obstaja nekaj znanstvenih dokazov, ki podpirajo njeno uporabo pri razstrupljanje. Vendar je potrebnih več raziskav, da bi potrdili te koristi. Poleg tega Chlorella lahko pri nekaterih ljudeh povzroči neželene učinke, kot so slabost, driska in glavobol. Če razmišljate o njenem jemanju za razstrupljanje, se najprej posvetujte s svojim zdravnikom, da se prepričate, da je to za vas varno.

Liposomski vitamin C ima številne koristi za zdravje

Liposomski vitamin C ima številne koristi za vaše zdravje. Pomaga izboljšati vaš imunski sistem, se boriti proti okužbam in celo preprečevati raka. Liposomski vitamin C je tudi močan antioksidant, kar pomeni, da lahko pomaga zaščititi vaše celice pred poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali. Prosti radikali so nestabilne molekule, ki lahko resno poškodujejo vaše celice in povzročijo bolezni. Antioksidanti lahko pomagajo nevtralizirati te proste radikale in zaščitijo vaše celice pred njihovo škodo. Učinkovit je učinkovit tudi pri zdravljenju številnih drugih bolezni. Pomaga izboljšati zdravje sklepov, zmanjšati vnetja in celo spodbujati zdravo kožo. Učinkovit je tudi pri zdravljenju bolezni srca in možganske kapi.

Pomoč pri zdravljenju raka

V številnih študijah je bilo dokazano, da je liposomski vitamin C učinkovit pri boju proti raku. Deluje tako, da krepi imunski sistem in pomaga ščititi celice pred poškodbami. Gre tudi močan antioksidant, kar pomeni, da pomaga ščititi celice pred poškodbami, ki jih povzročajo prosti radikali. Lahko ga zaužijete na različne načine, vključno s tabletami, kapsulami in tekočino. Nekateri ljudje se odločijo za velike odmerke z intravenozno terapijo ali z jemanjem prehranskih dopolnil. Vendar pa ni znanstvenih dokazov, da so veliki odmerki učinkovitejši od manjših odmerkov.