Zakaj je vino najbolje shranjevati v vitrinah

Kar nekaj vas je, ki radi spijete kakšen kozarček vrhunskega vina. Prav tako pa vas ni malo, ki vina tudi zbirate. Pogosto pa se ob tem pojavi vprašanje, kje lahko na najustreznejši način hranite različne vrste vin. Ključnega pomena je vsekakor, da se takšna tekočina hrani na povsem primerni temperaturi. S tem namreč zagotovimo, da vino ohrani ne samo dovolj dober okus, temveč da je tudi dlje časa pitno. Odlično mesto za hranjenje vina so vitrine.

V njih lahko povsem natančno nadzorujemo temperaturo, ki mora biti vedno enaka, ne glede na vse zunanje dejavnike. Sicer pa so vam na trgu na voljo tudi večconske vitrine. Te omogočajo, da lahko vino hladite na dveh različnih temperaturah.

Ključne prednosti vinskih vitrin

Bistvena prednost je ta, da lahko v njej hranite vino na najbolj optimalni temperaturi. To bo vam in vašim gostom ves čas zagotavljalo občutenje vseh okusov ter arom, ki jih vino lahko doseže. Vinska vitrina tako vino ohranja kakovostno, obenem pa v prostoru deluje prečudovito in prostor ne nazadnje lahko tudi precej polepša.

Tudi za prikazovanje vaše vinske kolekcije so vitrine zelo dobrodošla rešitev. Različni modeli oziroma tipi so različno opremljeni. To takšnemu kosu pohištva doda velik občutek prefinjenosti, in to v katerem koli prostoru.

Ustrezna velikost vinske vitrine

Pri določanju velikosti vitrine, najprej pomislite na to, koliko steklenic želite hraniti v njej. Vsak takšen kos ima vsekakor določene omejitve. Zagotovo pa se je najbolje odločiti za takšno velikost, ki bo lahko povsem zdržala vašo celotno kolekcijo, obenem pa bo v njej še vedno ostajalo dovolj prostora za nove primerke.

Vrste vitrin za vino

Na trgu so vam na voljo različne vrste vitrin. Ena od možnosti so na primer prostostoječe. Poznamo tudi vgradne. Bolj priljubljene so prve, saj so tudi cenovno precej bolj dostopne, obenem pa jih lahko po mili volji postavite kamor koli. Načeloma so v primerjavi z vgradnimi precej večje, posledično v njih lahko hranite večjo količino steklenic.

Če pa želite na primer v svoji kuhinji ali katerem koli drugem prostoru lepo, urejeno ter elegantno površino, potem so za vas vsekakor veliko primernejše vgradne vinske vitrine. Ta vrsta se deli še na popolno vgradno ali pa na podpultno vgradno. Kot že omenjeno, pa so tovrstne tudi nekoliko dražje.

Tudi sama oblika vitrin se lahko med seboj precej razlikuje. Na voljo so nekoliko bolj široke, pa tudi ožje, a zato nekoliko višje.