Vsestranski stoli za domačo rabo

Nekatere kose pohištva izberemo z mislijo na prav konkretno nalogo. Ni pa nujno, da je temu tako. Nekateri kosi so namreč precej univerzalni in se dobro obnesejo tudi, če jih uporabljamo za različne namene. Še posebej, če pohištvo služi le domači rabi, si lahko glede tega privoščimo nekaj več svobode.

Jedilni stoli na primer veljajo za posebej vsestranske. V tem primeru gre namreč za preproste stole, katerih glavna naloga je, da omogočajo neovirano in prijetno sedenje. Ta funkcija ne pride v poštev le pri sedenju za jedilno mizo, temveč še v mnogih drugih situacijah. Zato so prav jedilni stoli pogosto tisti, ki si jih izposodimo, ko potrebujemo stol za kakšen drug namen.


Seveda so tudi jedilni stoli včasih močno prilagojeni samo svoji primarni vlogi, a običajno za jedilnico ne izbiramo tako kompleksnega pohištva. Važno je, da stol omogoča udobno sedenje in nemoteno obedovanje, eleganten dizajn pa je le še pika na i.

Gotovo pa se izkaže kot najbolj vsestranski stol pisarniški. Takšni stoli namreč še zdaleč niso omejeni le na poslovno uporabo – res je, da je morda stol pisarniški rabi v osnovi namenjen, a ker prav ta namen zahteva določene lastnosti, ki se zelo dobro obnesejo v mnogih drugih situacijah, je uporabnost končnega izdelka skorajda neomejena. Pisarniški stol ni primeren le v situacijah, kjer preveč izstopa s svojim videzom. Sicer pa se uporablja kot računalniški stol, pogosto tudi v kombinaciji s pisalno mizo za šolsko oziroma študijsko delo, v domači pisarni in še marsikje drugje. Čeprav je namenjen tak stol pisarniški rabi, ga pogosto izberejo tudi tisti, ki tovrstnih potreb sploh nimajo.