Sodobna oprema doma s pridihom narave

Pri opremljanju ali prenovi doma se običajno bolj osredotočamo na izbiro pohištva in morda premalo pozornosti posvetimo talnim oblogam, med katerimi so sploh v kuhinjah in kopalnicah zelo priljubljene talne ploščice. Če še iščete svoje idealne talne ploščice in bi si jih radi ogledali na spletu, potem kliknite na stran: https://www.keramoteka.si/keramicne-ploscice/talne-ploscice.

Če se vam zdi vaš dom dolgočasen in razmišljate o spremembi sloga opreme osrednjih prostorov, vam lahko v nadaljevanju ponudimo nekaj osrednjih idej za opremljanje doma, še posebej, če ste se odločili za prenovo in iščete ideje za kuhinje po meri. Klik tukaj vam ponuja kar nekaj idej.

Izbira materialov za talne ploščice je izredno pestra

V kopalnicah imamo največkrat položeno keramiko, ki je še vedno izredno priljubljena. Ponudba materialov je pri tem res bogata, vse od marmorja, do različnih imitacij lesa in naravnega videza kamna.

Pred dokončno odločitvijo vsekakor temeljito razmislite o tem, čemu so določene talne ploščice namenjene in kakšna bo njihova funkcija, pomemben podatek pa je tudi kakovostni razred, zato je priporočljivo, da natančno preverite, v katerega od kakovostnih razredov sodijo. Tu lahko nastane velika razlika med posameznimi ploščicami, kar pomeni, da se med sabo razlikujejo tudi po ceni.

Talne ploščice za dnevne sobe, kopalnice in ostale notranje prostore

Visokokakovostna porcelan keramika španskega proizvajalca Cicogres je na voljo v dimenzijah 20 x 120 cm. Gre za keramiko v imitaciji lesa, primerna pa je za praktično vse notranje prostore, kot so na primer spalnice ali dnevne sobe, zelo dobro pa se obnese tudi na zunanjih površinah.

Izključno za notranje prostore pa je primerna keramika Village, ki je izdelana iz rdeče gline, krasi pa jo videz kamna. Na voljo je v dveh različnih barvah, light in dark. Te talne ploščice so zelo primerne za kuhinje po meri, pri čemer se barvno odlično ujamejo s posameznimi elementi v nevtralnih, naravnih barvah.

Kaj vam ponujajo moderne kuhinje po meri?

Ena od glavnih značilnosti le-teh je, da sledijo res tistim najnovejšim trendom in so v koraku s časom, ko gre za modne smernice, ki jih narekuje industrija kuhinjskega pohištva. Tako so vam na voljo kuhinje po meri v čistih, ravnih linijah, običajno kar brez ročajev in v zelo minimalističnem videzu.

Med moderne pa spadajo tako kuhinje po meri v betonskem videzu kot tudi tiste, ki so izdelane iz naravnih materialov, kot so na primer lesene. Z lesom oziroma lesnim dekorjem pričarate lahko podeželski slog, vendar ni nujno, saj se lahko z vertikalno strukturo lesa in premišljeno postavitvijo posameznih elementov doseže moderni videz. Tako se boste lahko dotikali površin, ki so tople in reliefne ter vam vzbujajo občutek, kot da se dotikate pravega lesa. Po drugi strani pa zaradi vertikalnih linij lahko takšne površine kombinirate z regali, podnožjem in dodatnimi stranicami ter ustvarite bolj dovršen, eleganten videz.

Oprema v retro slogu za vse ljubitelje dobrih starih časov

Retro kuhinje po meri vam omogočajo, da se na nek način vrnete v preteklost, saj posnemajo pretekla obdobja, vendar so prav zaradi elementa domačnosti izredno priljubljene in ponovno prehajajo v modo. Za ogled konkretnih primerov retro kuhinje po meri je dovolj le en klik.

Kljub opremi v retro slogu, ki morda spada v pretekle čase, pa je pomembno, da so narejene tako, da ustrezajo zakonitostim vašega prostora in so prilagojene glede na vaše osebne želje in potrebe.