Praktična dekliška oblačila za prosti čas

Kadar iščemo primerna dekliška oblačila za prosti čas, največkrat sledimo temu, da izberemo predvsem preprost dizajn, ki nudi veliko udobja, poleg tega pa tudi to, da oblačenje ni nekaj preveč zamudnega, temveč da ga lahko v naših prezasedenih urnikih opravimo mimogrede. Nadvse priročne so otroške pajkice, ki imajo enostaven pas brez zapenjanja in tako nudijo udobje, poleg tega pa jih lahko kombiniramo z različnimi majicami, puloverji, jopicami, dolgimi ali kratkimi oblekicami itd. Med drugim lahko ponudbo preverite na naslednjem naslovu: https://www.gap.si/sl/gapsi/pajkice-in-trenirke-za-malcice Za odhod na bazen, jezero ali morje oziroma sproščanje ob reki pa bodo v poletnem času pripravne eno- ali dvodelne kopalke za deklice, ki jih lahko vselej preprosto pospravimo v torbo.

Kopalke za deklice z raznimi dodatki in vzorci

Kopalke za deklice so lahko izdelane iz recikliranega poliestra s primesjo elastana in drugimi surovinami. Imajo pa lahko tudi razne dodatke, kot so:

 • naborki,
 • pletene obrobe,
 • trakovi itd.,
 • ter tudi zaščito 40+ ali 50+ pred UV žarki, da bo imelo sonce manjši vpliv na nežno kožo (ne glede na to moramo sicer vselej poskrbeti tudi za pravočasen umik s sonca, saj je za najmlajše predolga izpostavitev še posebej škodljiva).

Za tkanine, ki nudijo zaščito pred UVA in UVB žarki, poiščimo oznako oziroma standard ASTM D6603. Za velikosti pa preverimo model glede na proizvajalca, saj bo pri nekaterih morda potrebno vzeti na primer večje številke, kljub velikosti, ki jo naša punčka običajno nosi. Ravno tako preverimo robove glede stiskanja, še posebej pri nogah, da se ne bodo preveč zajedali v kožo. Glede vzorcev za kopalke za deklice bo naša izbira pri tem dokaj preprosta, saj so nadvse prikupni, od klasičnih pikastih, črtastih in cvetličnih do tye-die itd.

Dvodelne kopalke za deklice v različnih verzijah

Če kopalke za deklice kupujemo v dveh kosih, imamo možnost bikinija, odličen pa je tudi tankini z naramnicami za zgornji del ali tudi zgornji del z daljšimi oziroma dolgimi rokavi. Gre pravzaprav že za kopalno majico, ki je na voljo tudi z zadrgo in sega do bokov.

Otroške pajkice za sproščeno gibanje

Otroške pajkice so priljubljene zaradi materialov, ki dihajo, so lahki in raztegljivi, zato so koži prijazne in omogočajo naravno gibanje, poleg tega pa tudi odlično izgledajo in so primerne za različne priložnosti ter letne čase. Lahko so bolj ohlapne ali oprijete oziroma imajo lahko sproščen kroj čez boke in stegna ali pa so oprijete v tem predelu. Obstaja veliko variant ter stilov, in sicer so otroške pajkice lahko:

 • v eni barvi,
 • s potiskom,
 • s prišitim kratkim krilcem,
 • z modnimi dodatki, kot so cofki, bleščice itd.,
 • s patentom ali brez,
 • podložene,
 • žametne,
 • iz tanjših in raztegljivih tkanin iz poliestra, elastana, (organskega) bombaža, najlona in tako dalje,
 • pletene in drugo.

Za hladnejši letni čas bodo primernejše podložene, pletene in žametne otroške pajkice, ko nastopi toplo vreme, pa tanjše. Če radi sami ustvarjamo, lahko otroške pajkice tudi zašijemo, saj jih je izjemno preprosto izdelati. Veliko krojev lahko najdemo preko spleta in tako vključimo materiale in vzorce, ki bodo všeč tudi našim najmlajšim.