Kje se uporabljajo za ogrevanje IR paneli?

Uporaba IR ogrevanja še ni povsem vsesplošna, čeprav ta možnost prinaša številne zelo zaželene lastnosti. V nekaterih situacijah pa je takšno ogrevanje zelo očitno najboljša izbira, zato pri novogradnjah in prenovah IR paneli v takšnih primerih preprosto nimajo konkurence.

V manjših prostorih

V manjših prostorih se za ogrevanje IR paneli odlično izkažejo predvsem zato, ker so cenovno ugodni in učinkoviti že v manjših dimenzijah. IR panel za kopalnico na primer že za sto evrov začetne investicije zagotavlja učinkovito ogrevanje na dolgi rok. Stroški pri delovanju so zanemarljivi, torej je jasno, da bo IR panel za kopalnico in podobne manjše prostore optimalna izbira.


V takšnih prostorih zadošča že en ustrezno postavljen in nameščen panel. Večji paneli so seveda kos tudi bistveno večjim prostorom, se pa pri teh počasi nekoliko zmanjša razlika v prihranku, saj so večji paneli razumljivo nekoliko dražji.

Za občasno ogrevanje

Že IR panel za kopalnico je lahko v uporabi le občasno, predvsem pa s tem mislimo na prostore, ki jih je treba ogrevati v točno določenih terminih, ali pa jih je treba hitro ogreti, ko se uporabljajo. Za takšne naloge je IR ogrevanje kot nalašč, saj ima hitro odzivnost in presenetljivo učinkovitost.

Poleg tega časovna nastavitev ogrevanja še poudari odlično učinkovitost in dolgoročno varčnost, ki jo zagotavljajo za ogrevanje IR paneli. V takšnih primerih gotovo ni boljše izbire, vsaj za tiste ne, ki od ogrevanja pričakujejo zadovoljivo učinkovitost in nizke stroške tudi ob redni uporabi in na dolgi rok.