Kako do mladostnega videza?

Večina ljudi, predvsem ženskega spola, skoraj celo življenje lovi lepo in zdravo kožo. K sreči, pa je danes tudi kozmetična panoga precej razvita, kar pomeni, da obstaja število rešitev in pomoči, katere lahko pripomorejo k mladostnemu videzu in zdravi, lepi koži. Ene najbolj priljubljenih metod so zagotovo piling za obraz, katere najdemo v fizičnih trgovinah ter na spletu, in pa naravna kozmetika (https://www.zeleni-dotik.si/kozne-tezave), katera je predvsem v zadnjih letih pokazala izjemno velik potencial in učinkovitost.

Dober in učinkovit piling

Piling krem, obližov ali tekočin je danes na tisoče. Vendar za najboljši učinek je potrebno izbrati pravega za vas. Da investirate v svojo kožo pomeni, da jo morate najprej spoznati. Kakšen tip kože imate, v katero starostno skupino spadate in kater problem želite rešiti. To so vprašanja na katera morate odgovoriti pred nakupom prave piling kreme. Tudi ta je lahko označen kot naravna kozmetika, kar je predvsem priročno za ljudi z občutljivo kožo.

Obstaja kemični, celulozni ali mehanski piling. Kemični je ponavadi v tekoči obliki tonika ali esence obogaten z AHA in BHA kislinami. Izboljšuje teksturo kože, ima anti-age delovanje in se bori proti nadležnim mozoljem in ogrcem. Celuloznega prepoznamo kot nežen vendar učinkovit piling, ki s pomočjo celuloze iz vaše kože odstrani odmrle kožne celice. Primeren je tudi za občutljive tipe. Mehanski pa vsebuje drobne delce s katerimi globinsko očisti vaš obraz in iz nje odstrani odmrle celice.

Naravna kozmetika je vedno dobra ideja

Ne glede na tip kože, pretirano uporabljanje krem z dodanimi sintetičnimi snovmi, lahko dolgoročno tudi poškoduje vaše telo. Če pa je vaša koža sama po sebi že občutljiva in hitro razdražena, pa je narvana kozmetika še toliko bolj pomembna.

Konvencionalna ali naravna kozmetika?

Dandanes se konvencionalni izdelki pojavljajo v velikih količinah. Običajno gre za cenovno ugodnejše proizvode, ki temeljijo na sintetično pridobljenih sestavinah. Tovrstni izdelki v velikem deležu vsebujejo umetno pridobljene sestavine, ki delujejo na kožo zgolj površinsko in kratkoročno.

Naravna kozmetika je tista, katera je polna naravnih maščob, rožnih vodic, rastlinskih izvlečkov in eteričnih olj. Kožo oskrbijo z vitamini, esencialnimi maščobnimi kislinami in antioksidanti, ki podprejo naravne procese. Poskrbijo za izdatno hranilno nego, zaščito ter globinsko obnavljanje.

Zdrava nega

Ko se sončni dnevi približujejo in poleg osvežene pomladne garderobe, bo osvežitve in poživitve vesela tudi naša koža. Zima je bila obdobje, ko smo se skrivali pod toplimi plašči, šali in rokavicami ter se najraje greli v zavetju toplega doma. Zdaj, ko je prestala dolgo zimsko spanje, pa potrebuje nežno prebujanje, osvežitev in poživitev, da bo svoje poslanstvo nadaljevala tudi v toplejših dneh.

Naš največji organ in celice so njeni aktivni gradniki, ki se neprestano izmenjujejo. Odmrle celice, ki gradijo poroženelo plast zamenjajo nove celice, ki so polne vode in ostalih hranljivih snovi. Slednje so seveda bolj napete, vitalnejše in naši koži dajejo mladostnejši videz. Ta cikel nas spremlja vse življenje, le da je v otroštvu in mladosti bistveno krajši, z leti pa se podaljšuje in takrat nam bo naša koža zelo hvaležna za malce ekstra pomoči.

Pri prebuditvi lahko izjemno pripomore piling. Predvsem če se ga smatra kot naravna kozmetika. Njegova naloga je pospešiti cikel obnove povrhnjice (epidermisa), je pa postopek, ki ga lahko izvajamo približno 2x tedensko.