Isofix baza zagotavlja izjemno visoko varnost pri uporabi avtomobilskega sedeža

Svoje najmlajše družinske člane zagotovo pogosto jemljete s seboj na pot. Da bi bila vožnja v avtomobilu čim varnejša, jim morate omogočiti vse potrebne pogoje. V prvi vrsti je za najmlajše junake poskrbimo tako, da v svoje vozilo povsem pravilno namestimo avto sedež. Pri tem pa ima vsekakor izjemno pomembno vlogo tudi Isofix baza.

Slednji je sistem za pritrjevanje otroških avto sedežev v vozila, ki imajo vgrajene točke za Isofix podstavke. Takšen sistem vam zagotavlja povsem preprosto in izjemno varno namestitev avtomobilskega sedeža, s tem pa tudi odlično zaščito.

Najenostavnejši način pripenjanja

Na sploh Isofix tehnologija velja za najvišjo stopnjo varnosti pri uporabi sedežev v avtu za otroke. Prav tako je najbolj preprost način pripenjanja, pri katerem ste lahko povsem brez skrbi, da je sedež ustrezno pritrjen. Sedež se priključi na priključne točke, in to brez varnostnih pasov. Nanj pa lahko na zelo hiter ter enostaven način pritrdite sedež.

Običajno je uporaba takšnih sistemov skrbno testirana v skladu z določenim testom. Ta vsako leto predstavi zmagovalca v določeni kategorijo.

Tehnične podrobnosti Isofix baze

Isofix baza ima torej ključno vlogo pri zagotavljanju največje mere varnosti vašega malčka v vozilu. Dobro pa je, da ste pred nakupom temeljito soočeni tudi z vsemi pomembnimi tehničnimi podrobnostmi. Sistem se lahko praviloma uporablja z lupinico ali pa z avtosedežem. Barvni ter zvočni indikatorji potrdijo ustrezno namestitev v vozilo, kar je še ena od ključnih prednosti takšnega sistema.

Avtosedež in lupinico s pomočjo Isofix baze za avtosedeže namestite s samo enim klikom. Pred nakupom dobro preverite tudi vse pomembnejše tehnične specifikacije. To pomeni, da ste pozorni tudi na blagovno znamko, model, garancijo, kolekcijo in še bi lahko naštevali.

Čudovito darilo za starše mlajšega otroka

Ker se Isofix baza ponaša s tako pomembnimi prednostmi, je takšen sistem ne nazadnje lahko tudi izvrstno darilo staršem, ki imajo doma mlajšega družinskega člana. Sistem lahko staršem in s tem tudi otroku podarite na primer za prvo leto starosti. Praviloma je takšna zaščita v avtu za otroka potrebna vse do njegovega četrtega leta.

Koliko vas takšna baza stane, pa lahko že v tem hipu preverite na spletu. Na njem lahko najdete kar nekaj prodajaln, ki vam po ugodnih cenah ponujajo številne koristne izdelke za najmlajše. Poleg takšnega sistema za pravilno in varno pritrjevanje avto sedežev vam ponudniki na primer ponujajo še kakovostne in cenovno dostopne lupinice, avto sedeže, vozičke, čelade za otroke.