Invisalign, prava revolucija na področju ortodontije

Nošenje zobnega aparata je lahko precej zoprna zadeva. In če je bilo nekoč nošenje takšnega pripomočka za zobe predvsem domena mlajših otrok, dandanes po njem posegajo številni odrasli. Vse skupaj pa ni več zoprno, kot pacientu pod roke pride nevidni zobni aparat oziroma invisalign.

Ker se o terapiji Invisalign zelo veliko piše in govori, je velika verjetnost, da ste za to slišali tudi sami, in to ne glede na to, da ne potrebujete zobnega aparata za povrnitev lepo oblikovanih zob in čudovitega nasmeha. Še več: terapija Invisalign je zelo pogosto označena kot prava revolucija na področju ortodontije. Standardne nosilce so pričele nadomeščati prozorne opornice, ki so narejene izjemno natančno, in sicer po meri vsakega pacienta.

Največje prednosti nevidnega zobnega aparata

Nevidni zobni aparat se torej neredko poimenuje kar invisalign, tako kot se torej imenuje terapija za najučinkovitejše ravnanje zob. Takšna vrsta aparata za zobe uporabniku oziroma pacientu lahko ponudi izjemne prednosti. Med največje se na primer prištevajo naslednje:

  • aparat je skorajda povsem neviden,
  • lahko se odstrani ter umije zobem,
  • ker ga tudi med jedjo vzamete ven, lahko med terapijo jeste vse,
  • zahteva bistveno manj obiskov pri ortodontu,
  • ne vključuje neprijetnih kovinskih žic ter nosilcev kot klasični fiksni zobni aparat,
  • pred pričetkom terapije lahko s pomočjo 3D animacije že vidite rezultat,
  • terapija se izvaja pod okriljem ortodonta, ki ima opravljeno posebno Invisalign izobraževanje.

Na prednosti nevidnega zobnega aparata prisegajo tudi v zobozdravstvenem centru Babit. Poudarjajo, da gre za daleč najbolj neviden zobni aparat, ker je namreč sestavljen iz povsem prozornih folij. Slednje je potrebno menjavata na vsaka dva tedna. Pacienti vsako opornico nosijo torej po dva tedna, nato jo preprosto zamenjajo za naslednjo – in to brez kakršnih koli žic ter nosilcev. Nevidni zobni aparat Invisalign je torej izjemno praktičen, neboleč za nošenje ter namenjen preprosti odstranitvi.

Pogostost obiskovanja ortodonta

Omenili smo, da nevidni aparat za zobe zahteva bistveno manj obiskov pri ortodontu kot druge vrste tovrstnih aparatov. Kljub temu vas verjetno zelo zanima, kako pogosto bi morali obiskovati ortodonta, če se torej odločite za nošenje invisaligna. Za vsa takšna vprašanja se lahko obrnete na strokovnjake v podjetju Babit. Z njimi se lahko povežete tudi preko spleta oziroma spletne pošte.

In komu je takšen zobni pripomoček namenjen? V prvi vrsti vsem tistim, ki si želijo lepega nasmeha, in to s pomočjo najbolj sodobne tehnologije. Primeren pa je tako za odrasle in otroke.

Hranjenje s pomočjo Invisaligna

Pri hranjenju opornice nevidnega aparata lahko preprosto in hitro odstranite ter shranite v posebno škatlo, ki jo prejmete, ko vam strokovnjaki izročijo aparat. Po jedi si umijete zobe in plastiko, opornice pa seveda vrnete nazaj v ustno votlino. Vse skupaj je torej nadvse preprosto in priročno.

Če vas zanima, ali obstaja kakšna vrsta hrane, ki jo med terapijo Invisalign ne bi smeli uživati, je odgovor sila jasen: ne. Bistveno je, da si boste s takšnim aparatom lahko najučinkoviteje zravnali svoje zobe, oblikovali povsem nov in privlačen nasmeh ter se s tem pridružili številnim izjemno zadovoljnim pacientom po celem svetu.