Ena naprava za vsa opravila pri čiščenju

Zelo priročno je, če lahko z isto napravo očistimo kar celotno stanovanje. Žal to večinoma ni možno, saj se pri čiščenju srečujemo z različnimi izzivi, za katere je treba uporabiti različne pripomočke. Vseeno pa nekatere naprave s tega vidika ponujajo več, druge manj. Če iščemo res vsestranskega pomočnika pri čiščenju, imamo predvsem dve privlačni opciji.

Parni čistilnik

Čiščenje s paro je izredno vsestransko. Poleg tega ima še nekatere druge prednosti, ki jih bomo pri čiščenju doma s pridom izkoristili. Para je na primer zelo prijazna do občutljivih materialov, poleg tega tudi ne zahteva uporabe kemičnih sredstev. Parni čistilnik se zna soočiti s praktično vsemi površinami v stanovanju, tudi s tistimi bolj občutljivimi. Pomembno pa je predvsem to, da se lahko s takšnim pripomočkom lotimo skorajda vsakega izziva v stanovanju. Pri čiščenju je parni čistilnik zelo prijazen do prostora, saj deluje brez vpliva na okolico. Z njim je mogoče očistiti skoraj vse, od sedežnih garnitur do zaves.

Visokotlačni čistilnik

Če se lotevamo kakšnih zahtevnejših izzivov, bo morda prišlo v poštev še čiščenje z močnim vodnim curkom. To omogoča visokotlačno čiščenje, ki je prav tako vsestranska opcija pri čiščenju okoli hiše. V zaprtih prostorih takšna rešitev ni najbolj posrečena, saj curek vode v stanovanju lahko hitro povzroči več škode kot koristi. Bo pa visokotlačni čistilnik nepogrešljiv pri čiščenju okolice. Odlično se obnese pri čiščenju vozil in orodja, pa tudi pri čiščenju garaže, terase, balkona, fasade in drugih manj občutljivih zunanjih površin. Tudi pri tej vrsti čiščenja ne potrebujemo posebnih kemičnih sredstev, saj se spet zanašamo kar na moč same vode, v tem primeru gre seveda za curek pod visokim tlakom. S tem je visokotlačni čistilnik vsekakor zelo uporabna naprava za čiščenje raznih zadev okoli hiše, še posebej dobro se obnesejo naprednejši čistilniki z različnimi pištolami in šobami.