Downhill kolesa ne dopuščajo kompromisov

Kolesarjenje v naravi je zelo prijetna oblika rekreacije, pri kateri se sprostimo in naužijemo svežega zraka. Kaj lahko pa se podamo tudi na kakšno bolj razgibano turo, pri kateri dobimo nekaj več adrenalina – to ponujajo downhill spusti, ki jih izvajamo na gorskih kolesih. Najbolje bo, da se za takšne aktivnosti dobro opremimo, običajna gorska kolesa pogosto niso najbolj primerna za vratolomne spuste in bolj pametno je uporabiti posebej prilagojena kolesa za ta namen.

Izbira opreme je seveda odvisna od naših namenov. Že z osnovnim gorskim kolesom se lahko zelo zabavamo na stezicah in urejenih progah, ne moremo pa se brezskrbno podati na pravi spust. Za to raje izberemo downhill kolo, pa tudi dodatno opremo za zaščito telesa v primeru padca.

Kakšna so downhill kolesa?

Downhill kolesa lahko hitro prepoznamo po tem, da so povsem prilagojena prav takšni vožnji. Seveda jih lahko še vedno uporabljamo tudi za splošno vožnjo po naravi, bomo pa glavne prednosti gotovo spoznali na spustu. Predvsem se takšna kolesa izkažejo z izvrstnim vzmetenjem, ki blaži obremenitve pri vratolomnih spustih. Imajo široka in stabilna kolesa z agresivnim profilom, ki omogoča zanesljivo upravljanje kolesa na nepredvidljivem terenu pri visokih hitrostih.

Za downhill kolesa je značilna tudi precejšnja prilagodljivost, saj so uporabniki pogosto zelo zahtevni. Najbolje bo, da izberemo že v izhodišču vrhunsko kolo, s katerim imamo najboljši temelj za dobro končno izkušnjo.

Kolesarske trgovine z opremo za downhill

Za downhill vožnjo je ključnega pomena kakovostna oprema. To nudi specializirana kolesarska trgovina Wheelbase, ki ima posebno kategorijo za downhill kolesa in opremo. Pri takšnih trgovcih najdemo zelo kakovostne izdelke, na katere se lahko zanesemo, kar pri adrenalinskih spustih veliko šteje. Poleg tega lahko na istem mestu dobimo še dodatno ponudbo, poleg opreme tudi servisne storitve in nenazadnje tudi strokovno svetovanje za kolesarje.