Brušenje krempljev pri mačkah

Mačke so po svoji naravi žive, aktivne, skrivnostne predvsem pa tudi lene. Obožujejo čas za počitek in skrivanje. Če želite, da ima vaša mačka udobno ležišče in skrivališče, predvsem pa da bo vaše pohištvo ostalo takšno, kot je, so vam na voljo praskalniki.

Mačke si zelo rade brusijo svoje kremplje. Velikokrat se zgodi, da nam zaradi tega uničijo naš najljubši kavč, novo omaro ali pa stole. Nam se to početje zdi povsem nesmiselno in nezaželeno, vendar je to za mačke naravna in nujna potreba. To početje imajo zapisano v genih, zato jih bo prav malo brigalo, ali so vam uničile vaš najljubši kos pohištva.

Zakaj si mačke brusijo kremplje

Zunanje mačke to potrebo opravijo zunaj na drevesih ali drugih površinah, notranje pa to opravijo, kjer se jim zazdi, če nimajo primernega praskalnika za brušenje svojih krempljev. Praskalniki za mačke niso samo naprava oziroma pripomoček za brušenje krempljev. Mački nudijo tudi sproščanje čustev, prostor za počitek in skrivanje.

Mačke imajo rade višino in visoke predmete, saj imajo od tam zgoraj celoten pogled in nadzor nad dogajanjem. Praskalniki za mačke so zato odlična izbira.

Izbira dobrega mačjega praskalnika

Na tržišču je dandanes poplava mačjih praskalnikov. Različni trgovci ponujajo nešteto vrst, velikosti in barv. Preden se odločite za nakup praskalnika za mačke, dobro preučite potrebe in obnašanje vaše kosmatinke. Mačke so si med seboj namreč zelo različne, zato so tudi njihove potrebe malo drugačne. Ne kupujte praskalnika, samo zato ker je všeč vam. Bodite raje pozorni na to, kako aktivna je vaša mačka čez dan in ali rada spi na visokem pohištvu.

Praskalni steber je zelo pogosta in izredno priljubljena izbira mačjih lastnikov. Zaradi svoje velikosti je zelo praktičen, saj ga lahko enostavno premikate po prostoru. Praskalniki z nadstropji so odlična alternativa, če želite svoji mački ponuditi tudi zatočišče in udoben prostor za počitek. Pred nakupom se posvetujte s strokovnjakom, ki vam bo pri odločitvi in izbiri znal najbolje svetovati.